yeşilyurtlu ve yesilyurt.org

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      ERTEKİN
      Katılımcı

“Vatanseverlik, doğduğu yeri, evini, köyünü, müstakil devlet sınırları içinde memleketini sevmektir.”- O. S. Orhon.

Yeşilyurt lu  birisi olarak hepimizi bir arada tutan şeyin vatan olduğunu belirten bu değerli sözler doğrultusunda öncelikle köyümüzü sevmemizde her hangi bir şekilde emeği geçen herkese teşekkür ederek başlamak istiyorum .

2000 yılının kasım sabahı içeriye dolan dere sesi ile uyandığımda babamın (bir çok büyüğmün de yaşadığı gençlik ve imkasızlık yıllarında ) kendi elleriyle yaptığı karyolada, gözlerim açık mutfaktan gelen cam bardağa bırakılan kaşık sesi ve  demlenen çayın kokusuyla sevdim köyümü.Bana gösterdiği her taşı, diktiği her ağacı , çaktığımız her çiviyi ve kurak topraklarımıza birlikte vurduğumuz her kazma ile kazıdım baba sevgisi ile harmanladığım vatan sevgisini. Birlikte geçirdiğimiz o kasım ayından sonra köyümüzün dışında yaşadığım her yer sıla  oldu bana, bir yer hariç babamın yanı.. Benden hep daha fazlasını isteyen hep daha çok çalışmamı öğütleyen insan sevmeyi öğreten babam, yaşadığı topraklardan öğrenmişti erken kalkmayı daha çok çalışmayı ve daha fazlasını istemeyi .Belki bu yüzdendir birbirinden değerli yedi kardeşimin daha oluşu belki bu yüzdendir babama ait her şeyi sevişim
      belki bu yüzdendir köyümü özleyişim.

Bu gün köyümüzü bir arada tutmak ,kalkındırmak.ve yaşatmak için kurulan  derneğimiz.derneği yöneten ve üye olan insanların davranışları ve değerleri ölçüsünde  değer kazanıp varlığını sürdürebilecektir..Bu noktadaki en büyük tehlike söylemlerimiz ve davranışlarımız arasındaki farktan kaynaklanan tehlikledir

Yaşam biçimi,insanlara yaklaşımı,çevresine ve ailesine yaydığı olumlu enerji,uzlaşmacılığı ve farklılığı bir hazine gibi sayıp kendi içerisinde hayatın doğal akışını bozmayan, kendisiyle ve geçmişiyle barışık,çocuklarıyla iyi birer arkadaş olabilmiş insanlar sayesinde tomurcuklanan başarılı  gençlerimizi gören Yeşilyurtlu biri olarak genç arkadaşlarımın gözlerinde bir kıvılcım gibi parlayan internet sitesi Yesilyurt.org  büyüklerimiz ve dernek yönetimimiz tarafından gerekli ilgiyi görmediği gibi   
      ( zamanlarının pek azını köyde geçiren gençlerimizin köyümüzü ve derneği sahiplendiği kadar) sahiplenilmediği de maalesef ortadadır

Evet asıl soru buradadır ilgi sevgi ve saygı bir siteye nasıl gösterilir. Cevabı kolay ama uygulaması zor olan soruda budur..

Sevgili Yeşilyurtlular bu sitemizi oluşturan gençler sizin canınızdan çok sevdiğiniz  okutmak için gece gündüz çalıştığınız iyi bir iş ,iyi bir eş bulmaları için varınızı yoğunuzu yollarına döktüğünüz kendi ömrünüzü hiçe sayıp uğurlarına feda ettiğiniz sizin çocuklarınızdır.Sitemizi sevmek gençlerimizi sevmektir siteyi anlamak gençlerimizi anlamaktır sitemizi hoş görmek gençlerimizi hoş görmektir sitemize zaman ayırmak çocuklarınıza zaman ayırmaktır. Dahada fazlası onların yaptıkları her şeye alaka ve önem göstermek  geleceği önemsemektir ..

Saygılarımla
      Ertekin Karakaya

lubimaya
      Anahtar yönetici

Emeğimizin karşılığını alacağımız gün sitemizin tüm Yeşilyurtlulara ulaştığı gündür.Ertekin abi güzel tespitler yapmış.Ellerine sağlık.
      Sitene sahip çık kampanyası sayesinde başlamıştır.Hayırlı uğurlu olsun!

kadir aksu
      Katılımcı

Ertekinciğim eline diline sağlık,çok güzel noktalara temas etmişsin.Pek çok yazının okuması gereken kişi veya kesimler tarafından okunmadığına inanıyorum.Ben bu konuda ,köyümüzün öğretmenlerine,mühendislerine,doktorlarına,hukukcusuna,işletmecisine,emekli memurlarına,emekli veya çalışan işcisine,zıraatcısına,serbest meslek erbabı  yaştaşlarıma kızıyorum,kırılıyorum. Duyarsızlıklarına anlam veremiyorum.Bu siteye en çok onlar sahip çıkmalı,desteklemeli,okumalı,tartışmalı,toplantılarda gündem belirlemeli.Lafla değil icraatla.Gençleri destekliyoruz,yanlarındayız demek dilde bir kandırmacadır. Sizler üzülmeyin,yolunuza devam edin şunu bilmenizi isterimki her zaman yanınızdayım. Şu soruda aklıma geliyor acaba kaç kişinin evinde bilgisayar var.İlgisizlik bundanda kaynaklanırmı ,bunu da araştırın.Anket yapın. hepinize sevgi ve saygılar

erkan şinel
      Katılımcı

evlerde bilgisayarlar olmasa dahi muhakkak bir yerde ulaşılıyor istenilen bilgiye. fakat bizim insanlarımızda hala ters etki yaratıyor. sözüm ona büyüklerimiz hala sitede kendi haklarında konuşulduğunu sanıyor. ve bu söylemler hep kulaktan kulağa taşınıyor. zaman ve sabır. kara tahtaların yerine bilgisayar ekranları gelecek ve yeniden okuma yazma öğrenilecek. çözümün bu olduğunu sanıyorum.

ugur
      Katılımcı

BErtekin KARAKAYA nın yazısı için birkaç tespit yapmak istiyorum,güzel bir oluşumla dernek adı altında köyümüzün en insanlarını bir arada tutarak kaynaşmayı birlik beraber olmayı saglamışlar.Bu noktada insanlarımız bana göre bir şeyi atlamışlar veya eksikliğinin farkına varmamışlar.O da köyümüz insanlarının yeri geldiği zaman öğünerek söyledikleri birlik beraberliği, yurt sevgisi [köyümüze duyulan sevgi ilgi ]  çocuklarına vermeyi.Ben yaklaşık 10 yıla yakın zaman dernegimizin çeşitli etkinliklerine ve toplantılarına katılıyorum ancak bu olayların tamamında gelen insanlar hep aynı ve bu kişilerin çocukları yandaki  aşağıdaki yukarıdaki kahvehanelerde  ya pişti yada okey oynamaktadır.Acaba bu noktada dernegimize gelen büyüklerimiz,bu eksikliğin farkına ne zaman varacaklar.Dernek üyelerinin yaş ortalaması  40 ın üzerindedir.Bu insanlar iyi günde kötü günde düğünün bayraminda cenazesinde hastalıgında hep beraberdi.Fakat elbet sizlerde birgün bu dünyadan göçüp giderken köyünü kentini tanımıyan hısmı akrabayı bilmeyen geriye bıraktıgınız bu  çocuklarınızın  yanlarında onlara yardımcı olacak kötü günün ona omuz verecek acısını paylaşacak derdine ortak olacak dügününde bayramında sevincine mutluluğuna ortak olacak dostlarını nerede bulacak.Bunlar şu an basit gelen fakat bana göre unutulmaması gereken önemli bir noktadır.Dernek bir tiacarethane para kazanma yeri degildir.Dernek ne kadar yeni insanlar (özellikle genç arkadaşlar)kazanırsa işte  o zaman o kadar çok  kar eder.  Ama malesef şu an yönetim kurulu arkadaşlarımızın cocuklarını  torunlarını dahi dernegimizde göremiyoruz. Bir çok insanımızın bana göre gençlerimizin kurmuş oldugu bu yesilyurt.org haberdar olduklarını sanmıyorum.Bu oluşumu  çocuklarına bilgi vermiyen insanlarımız oldugunu düşünüyorum. SAYGILARIMLA.UGUR KARAKAYA

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.