Yaylamıza Sizce Elektrik Şart mıydı?

Yeşilce – Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Forumlar Anketler Yaylamıza Sizce Elektrik Şart mıydı?

• Bu konu 16 yanıt içerir, 10 izleyen vardır ve en son 18 yıl 8 ay önce escm tarafından güncellenmiştir.
16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      lubimaya
      Anahtar yönetici

Arkadaşlar Yakın zamanda Yaylamıza elektrik geldi biliyosunuz.
      Birçok hanemizde bu hizmetten yararlanmak için kayıt yaptırdı.
      Size göre Yaylamıza Elektrik gelmesi
      onun doğal güzelliğine darbe vurur mu?

PINAR AKSU
      Katılımcı

bence gelmesin diyorum yaylamız öyle güzel bee  ???

gurkansinel
      Katılımcı

yaylamızın doğal dokusu düşüncesiz ellerce katlediliyor… en son geçtiğimiz yaz yaylaya gittim elektrik direkleri iğrenç olmuş… hemde çoook iğrenç… Ve şunuda eklemek istiyorum… yaylamızda çeşmenin ordan yolun karşısına geçince küçükçe bir kaya vardır hani millet toplanır ateş felan yakar muhabbet oyun felan… Bi dahaki sefere gittiğinizde onu bayağı arayacaksınız çünkü ordaki büyük boşluk evlerle dolduruldu… (bu evler yaylaya inen yolumuzuda büyük ölçüde kapattı) Bu evlerin başka bir özelliğide var : etrafı dikenli tellerle çevrili… Sanki köyümüzde hayvancılık yapılıyor sanki bu tellerin iç tarafındada tarım yapılıyor…. Ben yaylaya gidince arabadan iner inmez yaylanın içine doğru koşardım artık yapamayacağım çünkü ordaki evlerden birine bodoslama girme tehlikesi var… Ama artık gittiğinizde yabancılık çekmezsiniz İstanbuldaki gecekondulaşma aynen orada devam ediyor…..

Eren
      Ziyaretçi

Bence hiç gerek yoktu.Yayla dogal haliyle kalmalıydı……….

demmet
      Katılımcı

hiç gereği yoktu doğal yapının bozulması için bir adım daha attık.zile yaylasını örnek almalıydık onlar yapının bozulmaması için elektiriği kabul etmedi.bizim yaylada ise nerdeyse çarpık kentleşme sorunu var buna dur denmeli….

erkan şinel
      Katılımcı

bir çok yeri talan eden zihniyet, yüzünü birkez daha gösterdi. hemde kendi içimizde kendi insanımız tarafından…

ne acıdır ki içini tuğla ile doldurup dışını ahşapla  kaplayan, evlerin etrafını dikenlerle çeviren yine bizim büyükerlerimiz dediklerimiz.  yaylada bırakın elektriğin olmasını su şebekesinin olması bile bence yanlıştır.çünkü herşey doğallığında olsa herkese yetecek düzeydedir.çünkü o mekanlarda eskilerde daha fazla hane yaşamaktadır. yaylacılık bilindiğini gibi konar göçer bir olgudur. belli tarihler arasında belli bir amaçla yapılır. artık arabanın gitti her karış toprak talan için bizi bekliyor mantığı ile hareket ediliyor. zamanında memleketinden kaçarak giden insanlar tekrar memleketlerine koşarak geliyorlar.bu çok güzel bir şey. ama her gittiklerinde istanbulda yada diğer şehirlerde olduğu gibi bulundukları ortama uymak değil onu değiştirmeye çabalamak içindedirler. bizi ve doğal güzeliği kahreden bunlar gibi insanlardır…

oldu olacak yaylamıza birde havaalanı yapalım….   

Özge Kıyan
      Katılımcı

yaylanın kendı halınde kalması güzel olur  oldugu gıbı kalsın                          ama yaslılarımız da belkı rahat etmek ıstıyodur yenılık ıstıyolardır buzamana kadar cıle cekmişler rahatlık onlarında hakkı hep KÖTÜ YÖNDEN bakmayalım abıler ablalar :-* :-* :-* :-* :-*

inanç şinel
      Katılımcı

rahat etmek isteyenler istanbul gibi bir medeniyeti bırakıp yaylalara cıkmamalı bence,TÜRKLER tarih boyunca göçebe yaşamışlardır ve yayla kulturu de bu goçebelığın son halıdır.ben koyun yerlısı olup da yaylacılık yapanların elektrıksızlık gıbı bır sorunlarının oldugunu dusunmuyorum.

lubimaya
      Anahtar yönetici

abi biz şehirin gürültüsünden aletlerden makinelerden kaçmak için yaylaya gidiyoduk.
      şimdi çamaşır makinesi tv bilgisayar bunlar oraya gidecek ve yaylanın hiç bir nostaljisi kalmayacak.
      umarım azmi abinin otobusunde görmeyiz eski makineleri yaylaya giderken…
      umarım buzdolabı görmeyiz harıl harıl çalışan…
      ne dersiniz arkadaşlar hee bide uydu anteni götürürsek tamam hayat orda yeniden başlar:D

gurkansinel
      Katılımcı

ulen bunlara yaylanın ortasında elektiği verecen töbe töbe insanı piskopat yapıolar:D

orhan
      Katılımcı

ben yeşilyurtlu değilim ama en azında of  da elektriksiz yaşadım inanın hiç güzel bişey değil. biliyorum yeşilyurt açok eski zamanda geldi elektrik onun için çoğu kişi elektriksizliğin nedemek olduğunu bilimiyor birazda ordaki insanların gözünden bakarak yorumlayın tabi buralarada herşey elinizde Allah ta eksik etmesin ama inanın susuzlukta yaşadım elektriksizlikte telefonsuzlukta ama hiçbiri güzel bişey değil elektriksiz yaşam çok zor

gurkansinel
      Katılımcı

biz köyümüzde elektriğe değil yaylamızda elektriğe karşıyız ben yaylamla köyümün arasında fark olmasını isteriM şahsen yayla daha bi doğaldı daha bi temizdi. Artık çamaşır makinalarıda televizyonlarda gidecek yaylama. Akşamları toplanılıp yapılan eğlencelerin yerini artık semra hanımla abidik gubidik arkadaşları Meriç Erkan gibi şahsiyetler alacak. Horoz sesiyle değil belki artık tv sesiyle uyanacağız. Belki artık dedemizin anılarını dinleyeceğimize son ses müzik dinleyeceğiz. OLSUN ELEKTRİK GELSİN RAHAT EDELİM BİZ!  :-X :'(

orhan
      Katılımcı

siz orda en fazla 1 ay kalıosunuz ama ordakı ınsanalr yazın komple ordalar sımdı orda elektrıklı sohbenın olması sızce kotu bıseymı tarlda calısıp eve geldıgınde suyu ısıtmak hıcte kolay deıl sız kendı zevkınıze gore bakıosunuz eger ordakı ınsanlar bu talebı yapmıssalar demekkı gercekten ıhtıyacları var ınanın elektrık gelmesı orayı gelıstırır asla dogallıgını kaybetmez onlarda tv seyretmek ısterler onlarda dunyadan haberdar olmak ısterler

lubimaya
      Anahtar yönetici

siz orda en fazla 1 ay kalıosunuz ama ordakı ınsanalr yazın komple ordalar sımdı orda elektrıklı sohbenın olması sızce kotu bıseymı tarlda calısıp eve geldıgınde suyu ısıtmak hıcte kolay deıl sız kendı zevkınıze gore bakıosunuz eger ordakı ınsanlar bu talebı yapmıssalar demekkı gercekten ıhtıyacları var ınanın elektrık gelmesı orayı gelıstırır asla dogallıgını kaybetmez onlarda tv seyretmek ısterler onlarda dunyadan haberdar olmak ısterler

İhtiyaçlar olmasa istekler ortaya çıkmaz zaten.
      bizim endişemiz orada ki doğal güzelliğin bozulmaması.
      ayrı bir hava katıyordu oradaki ilkellik.
      nostalji dedikleri bu olsa gerek.Biz bunu kaybetmekten korkuyoruz.
      gurkansinel
      Katılımcı

bi suyu ısıtmaya bi iki ay dünyadan habersiz kalmaya değmezmi o güzellik o tabiat?

ozguraksu
      Ziyaretçi

arkadaşlar sizlere sadece şunu söylemek istiyorum.yaylaya sadece senede bir aylığına köye gidipte burda da maksimum 10 gün kalıyorsunuzdur eminim.ve 10 günlük değişik bir hayattan aldığınız tatdan dolayı bu sitemlerde bulunuyosunuz. ama oraya mayıs ayında gidipte ağustosta dönüyor dedekerimiz ninelerimiz. ve yaşları 70 e yakın ve aşkın. ve emin olunki onlardan sonra da kalan olmayacak orada. kendi açınızdan bakmayın olaylara ve onlarıda düşünün. ve şunu  sormak istiyorum bizim nesilden veya bizim nesildende öncekilerden kim oraya gidipte kalacak 10 günde olsa. elektrik olsun yada olmasın?
        doğası herşeyi çok güzel çok kıymetli ama orda yaşayan atalarımızda çok kıymetli!

escm
      Katılımcı

bende karşıyım

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.