Unutulmaz Anılarım! Devam Edecek!

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      lubimaya
      Anahtar yönetici

Üsküdar meydanda ışıklarda karşıdan karşıya geçmek için bekliyordum…
      Yayalara kırmızı ışık yanıyo bütün millet bekliyo yeşil yansın diye.
      o sırada iki tane uyanık yeşil ışığı beklemeden karşıdan karşıya aynı anda fakat zıt yönde geçmek isterken
      tabi bu sırada ikiside arabalara bakıyo ve hızla karşıya geçiyorum
      tam dedilerki yolun oratasında ikisi çarpışan araba misali çarpıştılar.
      bu sırada millet ve bende tabii gülmekten çatladık.
      ışıkta yeşile dönerken bu iki akıllı arkadaşlar birbirlerinden özür diliyolardı ;D ;D

demmet
      Katılımcı

bigün arkadaşlarla karşıdan karşıya geçicez düğmeye bastık düğme içine göçtü sürekli arabalara kırmızı yanmaya başladı biz tabi çaktırmadan gülüyoruz trafik birbirine karıştı

lubimaya
      Anahtar yönetici

vay beceriksizler ;D

demmet
      Katılımcı

vay beceriksizler ;D

düğmenin azizliğine uğradık yaw ne beceriksizliği…

PINAR AKSU
      Katılımcı

Üsküdar meydanda ışıklarda karşıdan karşıya geçmek için bekliyordum…
      Yayalara kırmızı ışık yanıyo bütün millet bekliyo yeşil yansın diye.
      o sırada iki tane uyanık yeşil ışığı beklemeden karşıdan karşıya aynı anda fakat zıt yönde geçmek isterken
      tabi bu sırada ikiside arabalara bakıyo ve hızla karşıya geçiyorum
      tam dedilerki yolun oratasında ikisi çarpışan araba misali çarpıştılar.
      bu sırada millet ve bende tabii gülmekten çatladık.
      ışıkta yeşile dönerken bu iki akıllı arkadaşlar birbirlerinden özür diliyolardı ;D ;D

O çarpanların biri sensin dimi kesin :D

lubimaya
      Anahtar yönetici

Pınarcım ben olsaydım eğer zaten sölerdim açık yüreklilikle… emin olabilirsinki ben değilim… 8)

lubimaya
      Anahtar yönetici

arkadaşlar sizlere unutamadığım bir başka anımı daha anlatacağım.
      bizim köyde bi tane eşek vardı bilmiyorum hala duruyo mu?
      bu eşeğin sahibi sanırım Hüseyin amca idi.
      hatta köydeki söylentiye göre Kilabın eşeği deniyordu ;D
      ben buna bizim eski muhtarın evinin önündeki dönemeçte bineyim dedim.
      arkadaş eşeğe binmemle ayaklarımın yere basması bir oldu.
      eşek oturdu arka ayaklarının üzerine öylece kaldı ;D
      vay bee ne ağırmışım ben dedim ama topu topu 60 kiloyu tartamadı hayvan.
      hayvana meğer bakmıyolarmış.olayı babanemle paylaştımda ondan öğrendim ;D
      bu arada belirteyim:hayvan biz ordan ayrıldıktan 1 saat sonra kalkabildi.

lubimaya
      Anahtar yönetici

arkadaşlar başka bir anımla karşınızdayım…
      Fenerbahçe- Galtasaray maçını izlemek için biletimizi günler öncesinden aldık.Stadın önünde 3 saat kala maça teyzemin oğlu ile buluştuk.
      Bir kalabalık var ana baba günü.Her yer sarı lacivert…
      Polisler kalabalığın kontrolü için önümüzde sıralanmışlar.
      Herkes kapıların açılmasını bekliyor.
      Derken kalabalığın içinden Fenerli gencin biri O Bağdat caddesine giden yol üzerinden SARIII SARIII diye arkadaşına sesleniyor…
      tabi arkadaşı duymuyor çocuk hala avazı çıktığı kadar bağırırken kalabalık hep bir ağızdan:
      LACİVERRTTT diyo ve tezahurat başlıyor…
      Neyse bir müddet sonra arkadaşın aklına gelecek ki
      LACİVERT diye bağırdı da SARI lakaplı arkadaşına taraftarlar aracılığı ile sesini duyurdu.
      ;D ;D ;D

lubimaya
      Anahtar yönetici

Arkadaşlar yıl 2002 aylardan şubat havalar soğuk…
      arkadaşım balkonda çamaşır asıyor.bende tv izliyorum…
      o sırada benim oturdugum yerin camına bircisim çarptı.hemen yanımda biten şeyle yüzyüze geldim.
      kocaman yırtıcı bi kuştu.yolunu kaybetmiş ve bizim 8. kattaki evin balkonuna inmişti.
      ben biranda korktum hasan çamaşır asıyo ya…
      hasannn koşşş ben hala onu çamaşır asıyor sanıyom…
      dedim şahin bunu şimdi lime lime eder:D
      neyse ben koşş şahin var bagırıyom buda içeri gelirken lafı aynen şöyle:
      olum bu saatte şahin gelmez hani nerde?
      bu manyak bizim sınıf arkadaşını sanıo.olum balkona nası gelsin bizim şahin.
      neyse bu kuş oldugunu anladı
      çamaşır asılı balkondan kuş yükselemiyor bizde yanına yaklaşamıyoduk.
      en son bunu yakalayıp satmak fikri geldi aklımıza.halıyı aldık ve hayvanı yakaladık.
      ayagına bir bez koltugun bi kenarına bagladık
      hayvanı bıraktıp ayagı baglı tabi.
      ama nası gaga var görseniz 1 metre yakalasa bizi bi yerimizden öldürü valla.
      biz bunu o gece misafir ettik.
      ertesi gün bu hayvanın yabani oldugunu ve para etmiceni anlayınca hayvanı balkondan saldık:D
      müthiş bi geceydi yaşamak lazım:D

I_tuch AXU
      Katılımcı

kardeş saol ya yaşamıs kadar olduk walla,ben almıyım alanada mani olmayım hiç gereği yok :D

demmet
      Katılımcı

ahaha azerbaycada doğal hayat 😮 :D ;D

lubimaya
      Anahtar yönetici

azerbaycan da eğitimi devam ettirirken malum evde kalıyoruz.
      arkadaşlarla dersten çıktık evin yolunu tuttuk.
      evin önüne geldiğimizde bizim kapıda sanki kızılay yardım yapıyo sanarsınız
      o derece büyük bir çadır ve insanlar yemek alıyo yemek dagıtılıyor.
      ordan bir gence sorduk dayanamayıp.

kardeş hayırdır burda ne oluyor?
      adamın dediği laf şu:
      ölü ölüb gardaş  :D  :D  :D

demmet
      Katılımcı

gökhan abimin azerbaycan anıları hafife alınmıyacak kadar manyak ooo daha neler var…. :-* ;D ;D

ERTEKİN
      Katılımcı

Kuş Yuvası                                                                                                    05/11/2006

Sabahları erken kalkıp küçük fındık bahçemizde çalışıyor bel lerle toprağı havalandırıyor fındıkların diplerini çukurlaştırarak tenekelerle kerme döküyorduk .Ekim ayının sonlarıydı  ve fındık bahçemizde çalışmak babamda ve annemde ancak toprakla uğraşan insanların yüzünde beliren tatlı ve çocuksu bir coşku ve huzurun ve beklide eski gençlik günlerine geri dönebilmenin ışıltısını yansıtıyordu. Bense yüzümde neler yansıdığını bilmiyorum hiç düşünmedim aynaya da bakmadım, ama kalbimde hüzünlü bir gülümsemenin sıcaklığı ve yıllar önce kaybetmiş olduğum en sevdiğim oyuncağı bir çatı arasında tesadüfen bulmuş olmanın sihirli anını yaşıyordum….
          Öğlen zamanı annem bizden önce gider yemekleri ısıtır kuzineyi yakar çayı demleyip  kuru ekmek yada yeşilce ye en temel gitme sebebimiz olan fırın ekmeği ile kavrulmuş pancar turşusunu masaya koyar hep beraber yemeğimiz yerdik. Kuzinenin sıcaklığında yorulmuş bedenlerimizin içi geçer ve benim hiçbir zaman babamdan önce kalkamadığım tatlı bir öğlen uykusuna dalardık.genelde yarım saat kadar kestirir çay bardaklarında metal kaşıkların sesi ve çay kokusu ile uyanır su bardaklarında çaylarımızı içer bahçemizin yolunu tutardık .

Bahçe işleri bitmeye yakın boş vakitlerimde babamın atölye olarak kullandığı evimizin altındaki tam da,yaklaşmakta olan sert kışta serçelere sığınacak bir yuva yapmaya çalışarak geçiriyor  arada yanıma gelen babamın meraklı bakışlarında acaba bu çocuk ne yapmaya çalışıyor sorusunu görüyordum.Nihayet bir gün babam yanıma geldiğinde kuş yuvasını bitirmek üzere idim fakat bir türlü küçücük kuş yuvamın saçaklarını yağmurda karda su almayacak şekilde yapamıyordum.Açıkçası babamdan da böyle bir şey için o kadar şeyin arasında önemsiz göreceği için yardım istemiyordum yada ne bileyim belki onun her şeye biçim verebilen ellerinin değmesi için bir vesile arıyor da olabilirim bilemiyorum .Başka bir iş için tam a gelen babama ‘’bir türlü kuş yuvasının çatısını önüne kar yağmayacak şekilde saçaklı yapamıyorum’’dedim
        Baba yavaşca yanıma yaklaştı ve eline testereyi alarak bana yardım etmeye başladı. Orada  üç yada dört saat birlikte kuş yuvasının saçaklı çatısını yapmaya uğraştık ve yaptık.

Kuş yuvasını odunluğun duvarına evimizin penceresinden görecek şekilde astım içine bir parça talaş sünger parçası ve önüne de yem koydum.. Köyde kaldığım her gün kuş yuvasına bakarak üzerine konan bir serçe aradı gözlerim. Ama maalesef göremedim ya ben serçe yuvasını geç yapmıştım yada serçeler yuvalarını başkalarının saçaklı evlerine yapmışlardı

Şimdi anılarımda; birlikte yaptığımız her şeyde olduğu gibi özel bir anlam ve özlem kaldı babama  kuş yuvası sıcaklığında ..

Gökyüzündeki ve soğuktan korunmak için bir küçük yuva arayan tüm kuşlar  seninle beraber olsun
      türkü tadındaki anılarımın en güzeli canım babacığım seni çok özledim..

Oğlun
      Ertekin Karakaya

lubimaya
      Anahtar yönetici

Kuş Yuvası                                                                                                     05/11/2006

Sabahları erken kalkıp küçük fındık bahçemizde çalışıyor bel lerle toprağı havalandırıyor fındıkların diplerini çukurlaştırarak tenekelerle kerme döküyorduk .Ekim ayının sonlarıydı  ve fındık bahçemizde çalışmak babamda ve annemde ancak toprakla uğraşan insanların yüzünde beliren tatlı ve çocuksu bir coşku ve huzurun ve beklide eski gençlik günlerine geri dönebilmenin ışıltısını yansıtıyordu. Bense yüzümde neler yansıdığını bilmiyorum hiç düşünmedim aynaya da bakmadım, ama kalbimde hüzünlü bir gülümsemenin sıcaklığı ve yıllar önce kaybetmiş olduğum en sevdiğim oyuncağı bir çatı arasında tesadüfen bulmuş olmanın sihirli anını yaşıyordum….
          Öğlen zamanı annem bizden önce gider yemekleri ısıtır kuzineyi yakar çayı demleyip  kuru ekmek yada yeşilce ye en temel gitme sebebimiz olan fırın ekmeği ile kavrulmuş pancar turşusunu masaya koyar hep beraber yemeğimiz yerdik. Kuzinenin sıcaklığında yorulmuş bedenlerimizin içi geçer ve benim hiçbir zaman babamdan önce kalkamadığım tatlı bir öğlen uykusuna dalardık.genelde yarım saat kadar kestirir çay bardaklarında metal kaşıkların sesi ve çay kokusu ile uyanır su bardaklarında çaylarımızı içer bahçemizin yolunu tutardık .

Bahçe işleri bitmeye yakın boş vakitlerimde babamın atölye olarak kullandığı evimizin altındaki tam da,yaklaşmakta olan sert kışta serçelere sığınacak bir yuva yapmaya çalışarak geçiriyor  arada yanıma gelen babamın meraklı bakışlarında acaba bu çocuk ne yapmaya çalışıyor sorusunu görüyordum.Nihayet bir gün babam yanıma geldiğinde kuş yuvasını bitirmek üzere idim fakat bir türlü küçücük kuş yuvamın saçaklarını yağmurda karda su almayacak şekilde yapamıyordum.Açıkçası babamdan da böyle bir şey için o kadar şeyin arasında önemsiz göreceği için yardım istemiyordum yada ne bileyim belki onun her şeye biçim verebilen ellerinin değmesi için bir vesile arıyor da olabilirim bilemiyorum .Başka bir iş için tam a gelen babama ‘’bir türlü kuş yuvasının çatısını önüne kar yağmayacak şekilde saçaklı yapamıyorum’’dedim
         Baba yavaşca yanıma yaklaştı ve eline testereyi alarak bana yardım etmeye başladı. Orada  üç yada dört saat birlikte kuş yuvasının saçaklı çatısını yapmaya uğraştık ve yaptık.

Kuş yuvasını odunluğun duvarına evimizin penceresinden görecek şekilde astım içine bir parça talaş sünger parçası ve önüne de yem koydum.. Köyde kaldığım her gün kuş yuvasına bakarak üzerine konan bir serçe aradı gözlerim. Ama maalesef göremedim ya ben serçe yuvasını geç yapmıştım yada serçeler yuvalarını başkalarının saçaklı evlerine yapmışlardı

Şimdi anılarımda; birlikte yaptığımız her şeyde olduğu gibi özel bir anlam ve özlem kaldı babama  kuş yuvası sıcaklığında ..

Gökyüzündeki ve soğuktan korunmak için bir küçük yuva arayan tüm kuşlar  seninle beraber olsun
      türkü tadındaki anılarımın en güzeli canım babacığım seni çok özledim..

Oğlun
      Ertekin Karakaya

türkü tadında bu anıyı bizimle paylaştığın için teşekkür ederiz abi :)

+10 rep

ugur
      Katılımcı

:( :(

ERTEKİN
      Katılımcı

Teşekkür ederim gökhan içimden geldi yazdım insan duygularını paylaşabildiği sürece gelişme gösterir düşüncesindeyim yazarken duygusal olarak çok zorlandığım bir yazı oldu üzüntüler de sevinçler gibi paylaştıkça büyütüyor insanı .

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.