S A V A S

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Önceleri, meydan muharebeleri (savaslari), sabah kahvaltisindan önce mi yaparlardi, sonrami, yoksa aksam yemeginden öncemi yaparlardi?

lubimaya
      Anahtar yönetici

Evet merakla tarih konusunda bilgili olan bir kimseden cevap bekliyoruz.
      Okullarda öğretilen şurada şu tarihte savaşıldı olarak kalıyor.
      Ancak ayrıntılara girilmiyor.Mesela İstanbul'un Fethinde ne zaman yola çıkıldı savaş ne zaman başladı.
      Sanırım bizimkiler sabah namazlarını eda edip hazırlıklarına başlamışlar ve savaşa girmişlerdir.Bu fikre Kavacık'ta halen bulunmakta olan Otağtepe denilen yerde 2 ağacın aynen Fatih Sultan Mehmet'in atının üzerinde durması resmini yansıtıyor olması ve burada İstanbul'u Fet etmeden önce cadırların kurulduğu rivayet edilmesinden ötürü ulaştım.Kim bilir belkide yanlış düşünüyorum ;)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Yemek molasi verilcegi zaman herkes elindeki silahi birakip sofrayami kosuyordu?  :D :D :D

gurkansinel
      Katılımcı

belki birileri savaşırken ötekileri dinlenir , onların yerine diğer bölükler savaşırdı belki , zaten savaş zamanlarında sabah kahvaltısıydı , öğlen – akşam yemeğiydi – ilkindi çayı felan olduğunu sanmıyorum… siperdeysen zaten orada karnın 3 lokmayla hemen doyuruveririsin… O ruhla kimsenin yemek hakkında en ufak birşey düşündüğünü sanmıyorum… Acıkacak kadar vakitleri oluyormuydu acaba , mideleri bir tas sıcak çorbayla değil belkide şarapnel parçalarıyla , mermilerle doluyordu , bütün anlamsız savaşlarda olduğu gibi…

lubimaya
      Anahtar yönetici

o telaşede açlık mı düşünülür yaw 😮

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.