Nasreddin Hoca

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      soner
      Katılımcı

Nasreddin Hoca bir gün heybe almak için pazara gider. Güzel bir heybe görüp pazarcı ile pazarlık yapar ve 1 akçeye anlaşırlar. Tam oradan ayrılacaktır ki daha güzel bir heybe dikkatini çeker:

– Kaç akçe şu heybe muhterem?
          – 2 akçe hocam.
          – Aldım gitti, diyen hoca elindekini bırakır ve onu alıp tam gidecekken pazarcı seslenir:

– Hocam. Bu heybe 2 akçe. Sen 1 akçe verdin.

Hoca sinirlenir:
          – Bre cahil adam! Sana önce 1 akçe verdim. Sonra da 1 akçelik heybe bıraktım! İkisi eder 2 akçe. Daha benden neyin parasını istersin!

sizce kim haklı ? neden ?

gurkansinel
      Katılımcı

ilk aldığı heybenin iade şartlarına bakmak lazım tüketici haklarınada tabii o zamanki

ERTEKİN
      Katılımcı

pazarcı haklıdır çünkü ilk verdiği 1 akçe karşılığında hoca heybeyi almış artık heybe hocanın akçe pazarcının olmuştur ….

ikinci heybeyi alırken ilk aldığı heybeyi 1 akçe karşılığında verdiğini düşünürsek 1 akçe daha vermesi gerekmektedir….
      yani pazarcının eline geçen toplam akçeye ve hocanın aldığı heybe karşılığında ödediği toplam akçeye bakmak yeterli olur.

lubimaya
      Anahtar yönetici

hoca ilk aldığı heybenin parasını vermemiş ki.asıl nokta orada! tam ödeyecekken fikri değişmiş.
      ve parasını ödediğini sandığı heybeyi satmış.satıcıya kendi malını satmış 8)
      haklı olan tabi ki satıcı! gerçi müşteri her zaman haklıdır hoca da haklı kendi çapında :D

3 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.