KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLER DOSTLAR ARDINDAN

Yeşilce – Yeşilyurt Kültür ve Dayanışma Derneği Forumlar Şiir & Düz Yazı KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLER DOSTLAR ARDINDAN

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      taner_karakaya
      Katılımcı

KAYBETTİĞİMİZ DEĞERLER DOSTLAR ARDINDAN

Değerli insanlarim her yazısından ilham aldiğim ana yasa profesörlerinden değerli bir bilim adami rahmetli Hılsır Veldet Veli DEDEOĞLU her tarafı kırılıp döküldüğü halde yine kalemini bırakmadı bende doksan yaşindayım birisini yazarken öbürünü unutuyorum ama öyle oluyorki bazı önemli olaylarıda dile getirmekten edemiyorum bağişlayacağınızı umaraktan.Çok değerli bir insanımızı kaybettik sayın Ata BODUROĞLU’nu.Altı yüz yıllık Osmanlı İmp. Parçalanmış çaresizlik içinde bir başbuğ aranıyor.Tam o sırada Mustafa KEMAL isminde biri çıkar Erzurum-Sivas kongıralerini yapar. Değerli Mesudiye halkım işte sizde  o kongıreye gönderdiğiniz temsilciniz mustafendinizle şimdiki yönetimimizi sağlayan Cumhuriyetimizin temeline harç koyan temsilcimizin vatandaşlarısınız.O sayededir ki!Cumhuriyetin getirdiği devrim yasaları ışığı altında o arı duru büyük millet meclisine nice temsilciler gönderdiniz ve o aydınlığınızı muhafaza etmektesiniz.Kaybetiğimiz bu değerde sizin sevginizi sempatinizi kazanarak o yüce meclisin en üst katına kadar çıkmıştır.Sanıyorum ki size olan sadakat ve vefa borcunu ödemek için insanların sağlık sorunu olan en temel ihtiyacına hizmet verecek bir hastahane yapımın girişmişti.Her ne kadar ömrü vadeye koymadı ise de o uğurda bir hayli hem maddi hem manevi güç kaybetti.Belki sağlığıda bir nebze bundan bozuldu.Bende hem uzun yıllar beraberce sürdürdüğümüz dostluğun hatırası olarak aile dostlarına sabırlar kendisine de Tanrıdan rahmet diliyorum.Sevgili dost rahat uyu derken bir gün senin de Ruhuna Fatiha diye yazarlar mezar taşına yaşamış olursan ol gelmiş olursan ol kaç yaşına bir eser bırakmadan gidersen yaşamış olursun boşu boşuna her gelen gider gidenden bir haber yok sen eserini yaptın rahat uyu!Şiire meraklı olduğun için

Ataam nice kademelerden geçtin
      Her kıymetli değerlere paha biçtin
      En son ecel şerbetini sende içtin
      Unutmayacaktır anacaktır dostların seni           

1918 Yesşilce Yeşilyurt doğumlu Eski
                                                                                     Belediye Başkanı
                                                                                 Mehmet KARAKAYA
                                                                                  C.Tel:0535 952 50 85

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

bence hatanın yazarı olmaya aday…
      sen değil ha taner abi deden , deden  ;D ;D

ERTEKİN
      Katılımcı

güzel bir yazı yüreğine sağlık Mehmet amcam ..

bende güzel bir şiiri eklemek istiyorum

Sevgi Kuşun Kanadında

Sevgi gözümün kökünde yavrucuğum
      Sevgi ne göğün yüzünde
      Sevgi ne yerin dibinde
      Sevgi kuşun kanadında
      Sevgi başucumda

Ölüm denizin kıyısında anacığım
      Ölüm göğün yüzünde
      Ölüm yerin dibinde
      Ölüm dişimin kovuğunda
      (Ölüm soluk alışımda)
      Ölüm başucumda

Sevgi ırak değil içimizde sevdiceğim
      Sevgi soluk alışımda
      Sevgi ırak değil içimizde
      Sevgi kuşun kanadında
      Sevgi başucumda

Ahmet Çuhacı

2 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.