Kan grubunuz nedir?

38 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      lubimaya
      Anahtar yönetici

Hem istatistik adına hemde ihtiyaç olunduğunda üyelerimizin kan bağışlaması adına bu kampanyaya sizde katılın…

0 RH + diyerek start ı verdim…

gurkansinel
      Katılımcı

0 Rh – 

Eren
      Ziyaretçi

abi ben hemen bişey anlatayı

– okuldan istmişlerdi kan grubumu bende eczaneye gitmemiştim baktırmak için böylelikle kan grubumu bilmiyorum…  ;D

yane demek istediğim ankete bide bilmiyorum seçeneğini koysanız iyi olurdu haniii

aysgl_snl
      Katılımcı

0 Rh +

lubimaya
      Anahtar yönetici

abi ben hemen bişey anlatayı

– okuldan istmişlerdi kan grubumu bende eczaneye gitmemiştim baktırmak için böylelikle kan grubumu bilmiyorum…   ;D

yane demek istediğim ankete bide bilmiyorum seçeneğini koysanız iyi olurdu haniii

bilmiyorum seçeneği olursa ne işe yarıyacak?
      bilmiyorum kanına ihtaiyacımız olunca bilmiyorum diyenleri mi arıyacağız
      😮

serkan_aydoğan
      Katılımcı

A rh+ en temiz olanından

saksu
      Ziyaretçi

0 Rh+

Ayrıca da, http://tr.wikipedia.org/wiki/Kan_grubu adresinden aşağıdaki tabloyu aldım. Türkiye de hangi kan gruplarına ne sıklıkla rastlandığı yazıyor. Bakalım bizim forum Türkiye geneline ne kadar yakın bir anket sonucu ortaya çıkaracak.

Grup      Sıklık
      O   Rh+  29%
      A   Rh+  39%
      B   Rh+  14%
      O   Rh-   4%
      A   Rh-   6%
      AB Rh+   5%
      B   Rh-   2%
      AB Rh-   1%

Not: http://www.esk-kanmer.org.tr/htm/grup.htm adresinde daha da ayrıntılı bir liste var.

saksu
      Ziyaretçi

– okuldan istmişlerdi kan grubumu bende eczaneye gitmemiştim baktırmak için böylelikle kan grubumu bilmiyorum…   ;D

Eren eczaneler kan grubu testi yapmaz bilirdim. Sen en iyisi bir hastaneye veya laboratuara git. Ya da, yaşın 18 üzeri ise Kızılaya kan bağışı yap, onlar grubunu bulurlar. :)

ERTEKİN
      Katılımcı

ab rh+

saksu
      Ziyaretçi

A rh+ en temiz olanından

Serkan en temiz olanla ne kastettiğini merak ettim.  Temiz ne demek acaba? :)

lubimaya
      Anahtar yönetici

A rh+ en temiz olanından

Serkan en temiz olanla ne kastettiğini merak ettim.  Temiz ne demek acaba? :)

heralde sigara ve alkol kullanmayan anlamındadır ::)

demmet
      Katılımcı

0 rh (-)

bu çok yararlı bi kampanya abimin ameliyatı sırasında bize kan gerekmişti sağolsun dernek yönetimi mesaj göndermişti…Bu kampanyalar hayat kurtarır…

kajmer
      Katılımcı

Suat abi ben temezlik demekle kötü alışkanlıklarım yok ALLAH a şükür yani alkol yada cigara gbi şeylerin ne olduğunu bilmem görüldüğü gibide nasıl yazılır onu bile bilmiyorumm  :- :- o anlamda temizlik kasdetdim ben :D

kajmer
      Katılımcı

gökhan abi sen beni az da olsa tanıyon gördün yani konuşmuşluğumuzda var :D benim gibi saf bi çocuk sen ce temiz olmazmı sana sorarımm hukuk önünde yargılanmak istiyorum :D

kajmer
      Katılımcı

he bide bu arada yanlış anlaşılmasın bu kajmer tabiki ben serkan oluyorum :D yeni hesaptan yazdım bunu sizee

lubimaya
      Anahtar yönetici

Kan gurubu kampanyamız yavaşlamış…
      Hadi Yeşilyurt gençliği görem sizi
      8)

ilknur
      Katılımcı

0 RH+

Eren
      Ziyaretçi

ben hala bilmiyorum…    ;D ;D

Eren
      Ziyaretçi

Eren eczaneler kan grubu testi yapmaz bilirdim. Sen en iyisi bir hastaneye veya laboratuara git. Ya da, yaşın 18 üzeri ise Kızılaya kan bağışı yap, onlar grubunu bulurlar. :)

suat abi eczaneler kan gruplarına bakıyorlar…

lubimaya
      Anahtar yönetici

Önceden Kızılay bakıyordu sadece.Güzel haber eczanelerde kan gurubuna bakabiliyor demek ???

saksu
      Ziyaretçi

suat abi eczaneler kan gruplarına bakıyorlar…

Eren, eczaneler kaç para istiyorlar peki….

Eren
      Ziyaretçi

ya yalnış bir bilgi vermek istemem ama bizim buradaki eczane bakıyor…
      isterseniz gelin kan grubunuza baktırın…  
      YER: PINAR MAH
      MÜRAACAT:EREN KIYAN  

Eren
      Ziyaretçi

abi ben gitmediğim için bilmiyorum…
      kardeşim baktırmaya gitmişti…
      o aralar okuldan kan grubunu istiyorlardı. ben vermemiştim tabiii ;D ama belkide bu yüzden eczanelerde de bakılıyor olabilir… sadece o zamanlık için olabilir ama ben yinede bi bakarım…

O Rh +

Levent KIYAN
      Katılımcı

B  rh-

görüyorsunuz, kanim az bulunan gruptan ( 2 % ), beni fazla üzmeyin, kanim Sizlere lazim olabilir !  :P

lubimaya
      Anahtar yönetici

abi bundada farkını konuşturdun ya helal olsun valla :D

Levent KIYAN
      Katılımcı

dedikya, az bulunan gruptaniz, NESLIMIZ TÜKENIYOR ( Kel Aynak gibi ! )  :D

gurkansinel
      Katılımcı

sizi klonlayalım abi , nesliniz devam etsin…  Düşünün etrafta bi sürü Levnt Kıyan…  ;D  ;D  ;D

ugur
      Katılımcı

bi tanesiyle baş edemiyoz diğerleriyle nasıl baş etcez ???

ugur
      Katılımcı

b rh+

saksu
      Ziyaretçi

B  rh-

görüyorsunuz, kanim az bulunan gruptan ( 2 % ), beni fazla üzmeyin, kanim Sizlere lazim olabilir !  :P

Levent abi ankete de tıklarsan, kayıtlara da geçmiş olur. Şu an ankette B Rh- olan sayısı henüz 0.

Levent KIYAN
      Katılımcı

oldu, kayda gectim, kanim Sizlere feda olsun, lazim olursa bir iki BIDON veririz, lafimi olur ! :D

saksu
      Ziyaretçi

kanim Sizlere feda olsun, lazim olursa bir iki BIDON veririz, lafimi olur ! :D

Abi orası biraz zor, ortalama bir insanda vucüt ağırlığının 13 te biri kadar kan olurmuş. Yani 78 kg olan birinde 78/13= 13 kilo kadar. Ancak bir insana kan bağışlarken doktorlar acil bir şey olmadığı sürece 1 ünite (400-450gr kadar) den fazla kan almazlar denir.
      Zaten yaralanmalarda vb. acil durumlarda kan kaybediliyorsa, kanın %20 sini kaybeden biri şoka girermiş. Sen bi bidon değil 2.5 kilo yani 6 ünite kan bile verirsen işin biter, aman dikkat … :)

Levent KIYAN
      Katılımcı

13 Kilo , daha neler, o kadar kan anca DANA da olur ! Bendeki kanin miktari 5,8 Litre,  okadar !

saksu
      Ziyaretçi

Pardon, yazım hatası olmuş  :( , zaten formülden de belli. 78/13 = 6 edecekti…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Yanlis hesap YESILYURT ORG dan dönermis ! :P

lubimaya
      Anahtar yönetici

iyi laftı :D

ilhan özkan
      Katılımcı

Brh-

neslihan ustabaşı
      Katılımcı

A rh (-)

38 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.

Hoş geldin!

Giriş için bilgilerinizi giriniz

Sana Yeni Bir Hesap Açalım

Eksik yerleri doldurun biz size döneceğiz

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.