K U R B A N

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Muhterem Din Kardeslerim, Kurban bayrami kapida, bu son firsattir !!!

Kurban bagislarinizi kabul etmeye basladik, duyrulur !!!!

Koyun bagislamak istiyenler    150 €

Dana bagislamak istiyenler   1.000 €

Inek bagislamak istiyenler    2.000 €

ve

D E V E bagislamak isteyenler 3.500 €  yu sahsima gönderebilirler yada telefon etsinler ben gelir alirim.

Önemli Not : Kesim esnasinda kurban sahibine SMS göndirilerek , kurban sahibi bilgilendirilir !

erkan şinel
      Katılımcı

sms parası kurban ücretine dahil mi?

Levent KIYAN
      Katılımcı

degil, onu ayri Tahsil ediyoruz !

lubimaya
      Anahtar yönetici

her türlü yardım amaçlı bağışları destekliyorum.
      siz nereye yardımda bulunacaksınız?

Levent KIYAN
      Katılımcı

Kurbani sadece * Koyun, Inek, Dana ve Deve* bagislamak olarak mi algiliyoruz ?

Kurbanin manasi Sizce nedir ?

Not: Kimse kalkipta ordan burdan sayfalarca alinti yapipda kafa sisirmesin, kendi Beynini calistirip FIKIR YÜRÜTSÜN !

ilknur
      Katılımcı

KURBAN BİRÇOĞUMUZUNDA BİLDİĞİ GİBİ HZ İBRAHİMİN TANRIYA VERDİĞİ SÖZÜ TUTMAK ADINA EVLADINI KURBAN ETMEYE HAIZRLANIRKEN ALLAHIN ONA ÖDÜL OLARAK BİR KOÇ GÖNDERMESİYLE BAŞLAYAN BİR İBADET,

DAHA SONRA DEVAM ETTİRİLMİŞ DİNİ YÖNDEN PEK BİR BİLGİM YOK AMACIYLA İLGİLİ DAHA DOĞRUSU HATIRLAYAMIYORUM SEBEBİNİ AMA ÖNCELERİ KESİLEN KURBANLARIN İHTİYACI OLAN İNSANLARA DAĞITILMASI GEREKTİĞİNİ, BİR EVİN EN AZ BİR ÖĞÜNDE AİLESİYLE OTURUP DOYABİLECEK ŞEKİLDE OLMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLERLERDİ
      AMA GÜNÜMÜZDE ÖYLE DEĞİL
      KURBAN KESİLİR HERKES BİRBİRİNE ET GÖTÜRÜR, TANIDIKLARINA, O BİZE GETİRDİ BİZDE ONA GÖTÜRELİM, MAHALLEYE YENİ TAŞINAN BELKİDE İHTİYACI OLAN İNSANDAN KİMSENİN HABERİ OLMAZ, BENCE SON ZAMANLARDA BU ŞEKİLDE OLDU, İBADET OLMAKTAN CIKTI

Levent KIYAN
      Katılımcı

Dediklerinize tamamen katiliyorum, bir cok seyde oldugu gibi, isin özüne inmekte biraz tembel davraniyoruz galiba !

Öyle ya agzinda disi olmiyan yasli yoksula kurban etimi verelim, yoksa agzina Dismi taktiralim ( kurbani bir cesit fedakarlik olarak  algilarsak ) ?

Levent KIYAN
      Katılımcı

Kurban Bayrami demek, Ortaligi KAN GÖLÜ ne cevirmek demekmi ?

lubimaya
      Anahtar yönetici

Kusura bakmayında kan akmazsa kurban olmuyor.
      Kurbanın neden kesildiğini herkes biliyor.Anlatmaya gerek yok.
      Türkiyede topu tpou senede 3 gün süren bu ibadeti bir katliam gibi göstermemek lazım.
      İnsanlar yavaş yavaş toplu kesim merkezlerinde yaptırıyolar.
      bu daha sonra daha yaygın olucak çünkü kesmeyi beceremiyen yeni nesil yetişiyor.
      en hayırlısı hayvanı ibadeti yapanın kesmesi yapamıyorsa da vekil olarak birine verebilir.
      Bu ibadette önemli olan nokta Allah'ın rızasını kazanmak.
      Ama onu kazanayım derkende toplumun rızasını kaybetmemek gerekir.
      İbadetin en güzeli Allah'la senin aranda olandır.Kimseye göstermeden gizlice…
      Sevgili Levent abi bu ibadeti et bayramı olarak gören zihniyetler elbette olacaktır.
      Onlarla beraber Allah rızası için bu ibadeti yapanları genellemeyelim lütfen…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Kurban demek fedakarlik, bagislamak demektir, insanlar yüzlerce yil önce et bagisladiysa, bizde et mi bagisliyalim ?
      Emek, Para, Zaman, Sevgi, Güzel bir gün, Kiyafet, Kurs, Burs v.s. de bagisliyabiliriz,

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.