IFTIHAR ETMEK !

7 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Sayin katilimcilardan Iftihar etmek (= övünc duymak) hakkindaki ciddi düsüncelerini alabilirmiyim ? Sizden bekledigim, Size ait düsünce, Size asilanan degil !

Not : övünç duymak =  iftihar etmek  >> ingilizcesi : (to take pride in ) >> almancasi  ( stolz sein auf )

Levent KIYAN
      Katılımcı

sanirim konu tam anlasilmadi !, ozaman birac örneklerle konuyu acalim;

insanlarin sabah aksam, parasiyla puluyla, arabasiyla, eviyle, karisiyla, kocasiyla, torunuyla, cocuklariyla, okudugu okulla, yazligiyla, dedesiyle, akrabasiyla, tarlasiyla, yedigiyle ictigiyle ve sayamadigimiz binlerce seyiyle ÖGÜNMESI, GURUR duymasi yada IFTIHAR etmesi Sizce normalmi , olmalimi, nasil degerlendiriyorsunuz, konuya bakis aciniz ne olabilir, hic düsündünüz mü ?

ERTEKİN
      Katılımcı

Gurur bence yapılması pek mümkün görünmeyen ve yapıldığı zaman insanlığın tarihsel gelişimine katkıda bulunulacak ''şey'' ler sonuncunda tüm insanlara mal olabilmiş tüm insanlar tarafından duyulabilmesi makbul bir olgudur.bunun dışında insanların sıradan şey ler sonucu duydukları gurur kendi sıradanlıklarının yansımasıdır.

Mesela Leonardo da Vinci ve 15. yuzyılda bıraktığı iz
      Mesela Dostoyevski ve yüzyıllardır okunan romanları
      insanlığın birer gurur abideleridir.

Levent KIYAN
      Katılımcı

Sayi Ertekin KARAKAYA;
      Degerlendirmeniz cok saglikli bir görüs acisi,
      Peki, saydigim bu güncel olupta, Insanliga mal olmamis durumlardan ötürü ögünenler cevremizi sarmissa ve cogalmakta ise bu bir sosyal tehlike sinyali seklinde algilanabilirmi ? algilanirsa, hangi safhadan sonra  hastalik olarak degerlendirilebilir ?

ilknur
      Katılımcı

herkes tüm dünyanın okuduğu klasikleşmiş kitaplar yazamaz dostoyevski gibi , yada da vinci gibi büyük eserler bırakamaz , bazılarının övünecekleri şeyler sadece çocuklarının başarıları olabilir, herkesin kişiliğini taktir ettiği bir çocuk anne baba için övünç kaynağı olabilir bence bu bir tehlike değil masum bir sevinç ve gururdur çünkü o cocuğu o yetiştirmiştir, yada zamanla zenginleşmiş bir insan bunu etiyle tırnağıyla alın teriyle başarıyorsa kimsenin hakkını yemeden buda övünülecek birşeydir, kendi başarısıdır çünkü

ama insanlar artık yaptıkları kurnazlıklardan, bak nasılda kandırdım adamı tarzı övünmelere yöneliyorsa ve insanlar bu tip insanları takdir ediyor, helal olsun diyorsa ozaman korkmak gerekir işte

Levent KIYAN
      Katılımcı

Ilknur hanim;

birakin, cocuklarin basarisi cocuklarin olsun ! nasilki basarisizliklari onlara ait ! öyle ya Basarili olursa  *__ ben büyüttüm, adam ettim * ,

basarisiz olursa  * __ okadar ugrastik bir türlü adam olamadi !* demiyormuyuz ?

Ilknur hanim, farzedinki Sizin kiziniz tabiiri caizse adam oldu béninki de olmadi, Sizde her firsatda bana Kizinizin basarisindan dem vuruyorsunuz !

sorarim Size, Aramizdaki samimi akrabalik yada komsuluk  iliskimiz  devam edebilirmi ?

ilknur
      Katılımcı

siz dillendirmekten bahsediyorsunuz hissedilen övüncü ben sadece bu başarıdan mutluluk duymaktan bahsediyorum, dillendirmeden içten içe gurur duymak bundan mutlu olmaktan bahsediyorum, bence bu zararlı bir durum değil
      dillendirildiği zaman çok sıkıcı olabiliyor dinleyen taraf için bu durum iki yüzlülük yaratır akrabalar yada komşular arasında örnekleri var bunu biliyorum belki bitmez komşuluk yada akrabalık ilişkileri ama her zaman iki yüzlü bir ilişki olur

Levent KIYAN
      Katılımcı

Olay simdi daha netlesti, Sizinle hemfikirim, tabiiki icten yasanan mutluluk ve övünc;  positiv, yapici ve tesvik edici duygulardir.

7 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.