H E M S I R E

18 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Hastahanelerde Hastaya Refakatci bakacaksa Hemsire neye bakacak ?

esra
      Katılımcı

yaa bisey sorcam REFAKATCI nedemek oluyoo yada kimlere denir  ???

lubimaya
      Anahtar yönetici

yaa bisey sorcam REFAKATCI nedemek oluyoo yada kimlere denir  ???

Hastanın yanında Hastanede beraber kalarak hastanın genel ihtiyaçlarını karşılayan kişilere denir.Genelde akrabalardan seçilir.

Avrupa ülkeleri gibi bizim her hastaya bir hemşire die ayıracak paramız olmadığından refakatçiler hastalarının başında kalmasına izin veriliyor.
      Bence güzel bir uygulama.Hemşireler serum iğne kontrol işleri ile uğraşsınlar yeterli bizim için.

esra
      Katılımcı

heee tamam simdi anladim tsk ederim ;)

saksu
      Ziyaretçi

Aslında refakatçı sadece durumu yardıma ihtiyaç duyan, ağır olabilen hastaların yanına istenen bir şey…Yoksa hemşire de zaten var her yerde… Bazen de refakatçi bulamayıp parasıyla başkasından yardım isteyenler de olurmuş…

ERTEKİN
      Katılımcı

hastanede çalışan biri olarak bir ayrıntıyı burada belirtmek isterim ki.Hastanelerimizde refakatçi için hastadan ayrıca ücret alınır..

Levent KIYAN
      Katılımcı

Anlasilan icinizde Refakatcilik yapan olmamis;

Bu olayin iki yönü var

1- Devlet, calisanlardan Saglik giderleri pirimi (saglik Sigortasi) kesmekde, ki bu miktarda az degildir hani !

2- Hastaya bakan hasta yakinlarinin(Refakatcinin) cektigi zorluk, masraf, Depresyon (hastaya bakarken yasadigi psikolojik yük!) günlerce sandalyede uyumak, günlerce dogru dürüst uyuma imkanina sahip olmamak, hastanin ve cevrenin temizligiyle ugrasmak, hatta umumi tuvaleti dahi temizlemek, kendine disardan kaziklanarak yiyecek temin etmek [Hastahane civari genelde kazik fiyat olur], Refakatci hastaya bakayim derken diger, evde ve disardaki islerinin de aksamasi, isin cabasi. Kabaca isi özetlersek Refakatci hastasini iyilestirirken kendi beden ve ruh sagligini kaybetmekte. Aslinda sosyal bir erezyon söz konusu, cünkü hasta yakinlari arasindaki; Sen bak ben bakayim yada o baksin tartismalari da yakinlari arasinda bir nevi sürtüsmelere, dönüsü olmayan darilmalara dahi canak tutuyor !

Devletden, hastaya TAM TESEKKÜLLÜ  bakmayi talep etmek Vergi mükellefinin hakkidir, Hemsirenin isi sadece ilaci ve igneyi vermek olmayip,  hastalarin her türlü bakimini yapmakdir. Burada tartisilacak bir husus yoktur, herkes isiyle istigal etmelidir, laga luga edip , onun bunun adina bosbogazlikla savunmamalidir !

gurkansinel
      Katılımcı

”    Burada tartisilacak bir husus yoktur, herkes isiyle istigal etmelidir, laga luga edip , onun bunun adina bosbogazlikla savunmamalidir !  “

Tartışalacak bir husus yoksa konu açmayada gerek yoktur , siz öyle diyosanız öyledir (!)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Tartışalacak bir husus yoksa konu açmayada gerek yoktur ,

demeden önce konu nasil acilmis ona bakmak lazim,

Hastahanelerde Hastaya Refakatci bakacaksa Hemsire neye bakacak ?

henüz bu soruma yanit almis degilim !

Devletden, hastaya TAM TESEKKÜLLÜ  bakmayi talep etmek Vergi mükellefinin hakkidir, Hemsirenin isi sadece ilaci ve igneyi vermek olmayip,  hastalarin her türlü bakimini yapmakdir. Burada tartisilacak bir husus yoktur

tabiiki burada tartisilacak konu yoktur, devlet hastasina adam gibi bakmak zorunda, en azindan yillarca aldigi prim karsiliginda, yok Siz diyorsanizki ,  * __ ben devlete, hem saglik giderleri primini öderim hemde hastama  kendim bakarim ! *  diyecek ne lafim olabilirki ?

Tekrar soruyorum, hastaya Refakatcisi bakacaksa Hemsire neye bakacak ?

Ya da Hemsirenin görev Tanimlamasini biri yapsinda bizde bilelim !

lubimaya
      Anahtar yönetici

Levent abi bu ülkede herkes işini dört dörtlük yapmıyor zaten.
      Yapmış olsalardı Avrupa ülkelerinden hizmette geri kalmazdık.
      Bunun sorgulanması bize birşeyler kazandırmaz.
      Bizler farkındayız yada değiliz önemli olan değil.
      Önemli olan nasıl farkındalık yaratabiliriz o kişilere?

taner_karakaya
      Katılımcı

levent abi onu bunu bırak ta sen şu iki resim arasındaki farkı buldunmu onu sööyle???

gurkansinel
      Katılımcı

Devletden, hastaya TAM TESEKKÜLLÜ  bakmayi talep etmek Vergi mükellefinin hakkidir, Hemsirenin isi sadece ilaci ve igneyi vermek olmayip,  hastalarin her türlü bakimini yapmakdir. Burada tartisilacak bir husus yoktur, herkes isiyle istigal etmelidir, laga luga edip , onun bunun adina bosbogazlikla savunmamalidir !

siz kendiniz söylediniz… tartışmaya gerek yokmuş…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Yoksa bu HEMSIRE lik denen meslek uyduruk bir meslekmi ?, öyle ya, önüne gelen Hemsirenin yapmasi gereken * Hasta – Bakimini* yaptigina ve de, üstelik HEMSIRELER de olayi onayladigina göre okul mokul, egitim, su bu gerekli degilmis, Hastahanede hastaya bakmak icin.

Dayanin yurtdaslar, ha gayret, otobüsün biletini öde!! üstüne üstelik bir de Otobüsü itikle ! Iste budur ! Uyutulmus TOPLUM !

Levent KIYAN
      Katılımcı

Insanlar ikiye ayrilir

1) Is yapanlar

2) Lak Lak yapanlar

Her birey Düzenin yamuk olan kismini, kendi payina düsen tepkisini gösterip, düzeltmek icin caba harcamayipta orda burda laf olsun diye lak lak yaparsa, o tür bireylerin olusturdugu Toplumlar koyun gibi güdülürler, cünkü hic bir tepkinin gelmicegini bilen GÜDEN sinifi carkini döndürmeye devam edecektir, isin daha kötüsüde, disdan gelen düzeltme cabalarina Güdenlerin degilde Güdülenlerin olumsuz tepki göstermesi sasilacak sey, zannedersem güdüle güdüle, Güdülmek bagimlilik (zevk) haline dönüsmüs.

Yukarida yazili olan yorum, tamamen hayal ürünü olup gercek sahis ve toplumla alakasi yoktur, kimse alinmasin !

saksu
      Ziyaretçi

Tepki gösterme bireysel olursa, yani sadece bir kişi söylerse çoğu zaman nafile olmakta…

En basitinden otobüs durağında 150-200 kişiye yakın bir kuyruk oluşmuş, sırası gelen araba arızalanmış gecikmiş. Eğer bir kaç kişi adına sanırım plantör amiri denen kişiye (aslında onun zaten görmesi fark etmiş olması gereken) durumu bekleyen insanlar vb. dolayısıyla şikayet edip, otobüs verilmesini istese. Olumlu cevap alınabilmekte olduğuna şahit olmuştum..

Hemşire, hastabakıcı, refakatci v.b. personelin görev tanımlarına bir bakmak lazım hangisine nerede ihtiyaç vardır yoktur diye. Ama en genelinden, yabancı ülkelerde bu iş nasıl oluyor onu da incelemek faydalı olur. Yani refakatçi bırakma olayı, Avrupa, Amerika, Rusya, Çin, Japonya, Afrika, Arabistan v.b ülkelerde de var mı acaba. Bana sanki ülkemize özgü gibi geliyor, belki bir çeşit gelenek oluyor. Hastanede refakatçiye gerek yok densede, insanlarımız yakınlarını yalnız bırakmamak için gönüllü de oluyor olabilir refakatçiliğe, kim bilir. Tabii, her hastanede yeterli hemşire vb. personel (özellikle kamuya ailt olanlarda) bulunmadığı bir gerçek. Açık personel sayısına bir çeşit dolaylı destek yolu olabilir refakatçilik. 

Levent KIYAN
      Katılımcı

Sn AKSU,

samimi

Hemşire, hastabakıcı, refakatci v.b. personelin görev tanımlarına bir bakmak lazım hangisine nerede ihtiyaç vardır yoktur diye. Ama en genelinden, yabancı ülkelerde bu iş nasıl oluyor onu da incelemek faydalı olur. Yani refakatçi bırakma olayı, Avrupa, Amerika, Rusya, Çin, Japonya, Afrika, Arabistan v.b ülkelerde de var mı acaba.

sorunuza cevap vermek bu sitede mümkün gözükmemektedir, defalarca izah ettigim gibi, burada cogu zaman her olaya AT GÖZLÜGÜYLE bakma cabasi sarfediliyor.

__ biz memnunuz, sana ne oluyor ?,
      __mezarini alman dostlarin ziyaret eder,
      __ almanlarla yatip kalkmis, kimligini unutmussun *

türünden tepkiler topliya topliya torbamiz doldu. Kalkipta Sizin sordugunuz soruya nasil cevap verebilirimki ? bir yada iki kisiden baska muhatap bulabiliyormuyum ? hic bir konuda isin köküne gidipte saglikli bir Dialog kurabildik mi ?  *__ burada zamanmi kaybediyorum ?* diye de kimdime sorgulamaya da basladim !

saksu
      Ziyaretçi

Yurt dışındanki refakatçi uygulaması vardır yoktur bilgim olmasa da bir kaç şey daha yazayım. Benim bir iki tane amerika da kalmış arkadaş, bir tane de belçikada olan arkadaşın akrabasının dediğine göre, oralarda hastaneye giden kişi sadece sosyal güvenlik numarası benzeri bir şeyi söylüyormuş. Ardından da, her türlü tetkik, tedavi, malzeme vb hastane içinde temin ediliyormuş, yani hasta veya yakınlarına fiyat farkı ödemesi, dışarıdan medikal alımı vb. durumları için aramaya gerek olmadan.

Ancak ülkemizde olan durum farklı, azıcık herkesin bilgisi vardır. Bir hasta yatıyorsa, kendisi yapamayacağından, ya yanında kalan refakatçi ya da ismi bekleme yerinde okununca 5 dk da ortaya çıkacak sürekli ortalarda olan yakını onun temsilcisi olur. Ne yapar? Eline verilen listeden istendikçe medikal malzeme alır, faturayı cepten öder, faturadaki malzeme kalemlerinin listedeki karşılığı ederi sosyal güvenlik kurumuna rucü eder. Gerektiğinde hastasını bir binadan diğerine kan testi vb. için götürür, özellikle kuyruklar nedeniyle gereken bürokratik işlemleri hızlandırma da hastasına yardımcı olur. Bu vb. ihtiyaçlar olmasa, refakatçi mekanizması büyük oranda gerekliliğini yitirecektir görüşündeyim.  İş eninde sonunda yine paraya dayanıyor, sadece paraya değil tabii, sağlık eğitim vb alanlara milli gelirden ayrılan pay önemli.

Not: Geçenlerde gazetlerde okudum, meclisten yasa çıkıyormuş. Erkek hemşirelere de izin geliyormuş, ama önemli bir sorun onlara ne isim verileceği imiş. Tekliflerden biri, bayana “hemşire” deniyorsa, erkeğe de “hemşir” denmesiymiş. Görünüşe göre “hemşirler” sayesinde refakatçi ihitiyacı azalacak… :)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Anlasilan, bu siteye Hemsire diye tanimladigimiz bir Yurtdasimiz ugramamakda, öyle ya, ugrasa okuyup cevap verecek, tabi verebilirse ! :P

lubimaya
      Anahtar yönetici

sanmıyorum üyelerimizden hemşire olanı bulasınız.
      Yoktur sanırım
      ::)

18 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.