GENÇLERE NASİHAT

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      kadir aksu
      Katılımcı

Sevgili Gençler,

Öncelikle bu siteyi düzenleyen emeği geçen gençlerimize sonsuz teşekkür ederim.Sizle bu site aracığı ile duygu ve düşünceleriniz birbirinize aktarmanız,birbirinizi tanımanız kaynaşmanız geleceğiniz için neler yapılması gerektiğini tartışmanız,birbirinizi iyi yöne yönlendirmeniz ve doğruya varmanız sağlacaktır.

Gençliği araştırın gençliğin yüzde kaçı üniversite mezunu,yüzde kaçı lise,yüzde kaçı meslek lisesi,yüzde kaçı ilköğretim mezunu oranlarını tartışın.Neden beldemizin gençlerinin çoğunluğunun yüksek tahsil yapmadığını araştırın.Neden mesleki eğitime eğilimin az olduğunu araştırın.Oranları artırmak için neler yapılmalı ne kadarımız işsisiz.İş ararken hangi vasıflar soruluyor

Sevgili Gençler gelecek sizin biz emekliler dünyası,emekliliğe aday insanların dünyası sizin dünyanızdan bambaşkadır.Bizler köyde doğuduk köyde büyüdük.Hep köyümüzü düşünürüz.Köyümüzü düşünmekten sizlere sıra gelmedi.Arzumuz yaz gelsek de köye gitsek deriz köyde geçen anılarımızı çocukluk yıllarımızı köyün, suyunu, havasını ,yolunu özler hep onu konuşuruz.Bunu da bize çok görmeyin.Ama sizler bu acımasız dünyada bizlerden farklı düşünmeniz gerekir.Geçinmeniz için iş aramanız ,bulmanız ,okumanız,kültürlü olmanız gerekir.Bizler bir emekli maaşıyla burada geçinemezsek de köyde geçiniriz ya sizler?Güvenilmediğiniz bilerek güvenilir bir gençlik olduğunu gösterin bizlerin tecrübesinden yararlanın.Köyünüzü sevmeyin demiyorum elbet de geleceksiniz göreceksiniz sorunlarına sahip çıkacaksınız ama önceliklerinizi iyi belirleyeceksiniz.

Sevgili Gençler uzun zamandır bir araya getiremedik sizler haklısınız.Hep çocuk olarak görüldünüz.Büyüdüğünüzün farkına varılmadı.Okudunuz doktor,mühendis,öğretmen.maliyeci….oldunuz sizlere güvenilmedi sandıkta bir oy potansiyeli gözüyle görüldünüz.Kırgın olmayın büyüklerinize saygı esirgemeyin her şeyi demokrasi çerçevesinde bakın.

Bu siteyi sadece chatleşmek amacıyla kullanmayın.Hedefleriniz belirleyin.Siteyi daha zenginleştirin her zaman sizlerin yanında olduğumu biliniz.Sizlere güveniyor sizleri destekliyorum.
      Hepinize sonsuz sevgiler selamlar.

Kadir Aksu
                                                                                                                                                                                                                            Öğretmen

erkan şinel
      Katılımcı

Kadir amca öncelikle sitemize hoşgeldin diyor ve katılımlarınızın devamını diliyorum. kurmuş olduğumuz site de insanlar arasında farklı bir ortam yaratarak  kurulan platformlarda istişare etmeleri, duygularını paylaşmaları, bilgilerine bilgi katmaları ,zaman için kaybolup giden hisleri ayakta tutmak için tasarlanmıştır.

yazınız da bahsettiğiniz  tartışma konularını ayrı ayrı başlıklar altında incelemek  kanaatimce daha sağlıklı olacaktır. sizin gibi saygı değer eğitimcilerimiz bu tür konularda problemlere  yeni pencerelerden bakarak gençlerin düşünce yoğunluğunu sağlayacaklarına eminim.

biz büyüklerimize hiç bir zaman kırgın olmadık. fakat bahsettiklerinizin (hataların) hepsi  bilindiği halde davranışlar aynen devam ediyor. burda şu sorunun sorulması gerekiyor.siz köyde doğdunuz köyü düşündünüz, hayalinizde köye emekli maaşıyla bir yaşam var. büyüklerin düşünce mantığı yazdıklarınız gibi ise biz kimlerin tecrübelerinden yararlanıcaz?

sohbet odası (chat) hakkında söylediklerine katılmam asla mümkün değil. zira sohbet platformu etkileşimi daha kolay bir platformdur. tercih edilmesi bu nedenledir. sohbet odasında sizinle uzun uzun sorunları tartışmak isteriz. sitemizi zenginleştirmek sadece bizim elimizde olmadığı gibi siz değerli üyelerimizin ve büyüklerimizin katılımlarıyla mümkündür. 

bir şeyleri başarmanın ancak fazla mesai ile gerçekleştiğine inanıyorum. amacımız daha da güzel eserler ortaya çıkarmaktır.

tekrar aramıza hoşgeldiniz. 

saksu
      Ziyaretçi

Kadir Hocam siteye tekrardan hoş geldiniz! Bu sitenin kuruluşu ve geliştirilmesine aktif olarak emeği geçen arkadaşlara ben de tekrar teşekkür ediyorum. Sitenin en önemli amaçlarından biri, ortak bir iletişim ve tartışma platformu olmak. İnanıyorum ki, bu hedefe tam anlamıyla zaman içinde ulaşılacak. Yavaş yavaş ve adım adım da olsa ileriye doğru ve olumlu bir gelişme içinde olmak şu an için yeterli sayılabilir.

Beldemiz gençliğin eğitim seviyesini, yani yüzde kaçı üniversite, lise, meslek lisesi ve ilköğretim mezunu olduğunu tartışmak için elimizde kesin veriler olması gerekli. Tabii bu veriler kaba taslak biliniyor da olabilir. Aslında herkesin genel bir izlenimi var, evet. Bu verilerin kesin olarak elde edilmesi için soyağacı çalışmasının daha ötesinde aktif bir araştırma yapılması gerekli.
      Kısa yoldan fiili durumu (belde gençlerinin çoğunluğunun yüksek tahsil yapmaması) tartışırsak konu tabii derinleşecektir. Gerek bizim beldemizde gerekse Türkiye’nin herhangi bir başka beldesinde, kasabasında eğitim seviyesini etkileyen faktörler kabataslak aynıdır.

Herkes az çok aynı fikir de olacaktır ki, bir kişinin, öğrencinin hangi seviyede eğitim gördüğünü
      – Yetiştiği beldede iyi eğitim veren okulların olması,
      – Velilerin (özellikle babanın) çocuğunun eğitim ihtiyacı konusunda bilinçli olması,
      – Ailenin ekonomik durumunun iyi olması,
      – Ailenin eğitim seviyesinin iyi olması,
      – Çocuğun zeka seviyesi (IQ adlı zeka seviyesinin de 1/3 aileden geldiği, 1/3 yetiştiği çevreden aileden geldiği, 1/3 ünün de nereden kaynaklandığının bilinmediğine dair çeşitli bilgiler kaynaklarda rivayet ediliyor.)
      –  Herkesin eşit şartlarda eğitim imkanına kavuşabilmesi, ….vb.
      faktörlere bağlıdır.

Ayrıca, ülkemizdeki okullaşma oranı, acaba Türk gençliğinin yüzde kaçı yüksek eğitim görmüş mevzusu da önemli. (%27.3 kynk..HaberX) Yani beldemiz gençliğinin çoğunluğunun yüksek eğitim görmemesi durumu normal mi değil mi?
      http://www.haberx.com/n/98010/turkiyede-yuksekogretimdeki-okullasma-orani-yuzde.htm
      http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=187431
      Aslında öncelikle Türkiye ortalamasına göre kıyaslarsak daha gerçekçi bir manzara ortaya çıkar. Beldemizin de ülkemizin diğer beldelerine benzer eğitim sorunları doğal olarak var. Bu tablo içinde beldemiz gençleri nerede dersek hepimizin cevabı bir olacaktır. Henüz istenilen seviyede değil. Cevap ezbere de olsa böyle.

Chatleşme-sohbet odası konusu hakkında ben de görüşlerimi açıklamak istiyorum. Aslında site kurulalı çok kısa bir süre geçti ve başlangıçta sohbet odası seçeneği yoktu. Gökhan’ın çalışmalarıyla bizim sitemizin de bir sohbet odası kısmı var artık. Sohbet odası ilk amaç değildi zaten, ama sohbet odası ve radyo ile de sitenin popülerliği artmış görünüyor.
      Sohbet odalarının yararlarını (insanların tanışmasını ve iletişim kurması vb.) yadsımamakla birlikte, sohbet odasının karakteri gereği sitenin geleceği için kalıcı olmayan meyveleri de olduğunu kabul etmemiz gerekir. Tabii sitede birçok şey var: Kalıcı olan, kalıcı meyveler verilmesine sebep olan vb. Sonuç olarak, sitemizde sohbet odamız da olmalı, forum da, fotoğraf galerisi de. Bunlar arasında nasıl bir denge sağlanacağı büyüklerimizden ve küçüklerimizden gelecek görüşler sayesinde zamanla ortaya çıkacak.

Ben de tekrardan hoş geldiniz deyip katılımların sürmesini diliyorum!

lubimaya
      Anahtar yönetici

Bende öncelikle hoş geldiniz aramıza diyerek sözlerime başlıyorum…
      Her zaman çok laftan değil çok icraattan yanayım.
      Yeşilyurt için her zaman en iyisini yapmaya çalıştığımızı, bunu öncelikle kendimize hedef gösterdiğimizi belirteyim.
      Amacımız birçok kesim tarafından hala anlaşılamadı.Bunun için Site yönetimi olarak Hakkımızda bölümümüzü kısa zamanda paylaşıma açıcağız.
      Bizler hakkında tüm bilgiye buradan ulaşacasınız…
      Öncelikle birlikteliğimizi en üst seviyeye taşımak için bu projeye baş koyduk.
      İnsanlarımızın birbirini daha iyi tanıması ve kaynaşması için İnternet Sitesinin olmazsa olmazlarını sitemize kurduk.

Chat bölümüyle daha aktif tanışma sağladık.
      Radyomuzla birlikteliğimizi daha da üst seviyeye çıkardık.
      Forum bölümüyle her fikrin her düşüncenin tartışılması ve beyan edilmesini sağladık.
      Resimler…Videolar…Bunlarda zamanla gelişecek İnşallah.
      Tabii bunlar sizlerin katkılarıyla daha güzele daha iyiye ulaşması sağlanacaktır.

Umarım büyüklerimizde gençlerin sağladığı katılıma uyarak onlara yol göstererek bu ortamda fikirlerini,düşüncelerini açıklarlar.
      Biz kalıcı bişeyler bırakmak için buradayız.
      Herkesinde bu düşünceyle katılım sağlaması tek temenniğimiz.

saygılarımla…

kadir aksu
      Katılımcı

Sevgili Erkancığım,

Düşüncelerini ufkunun genişliğini ve zenginliğini biliyorum.Anlatmak istediğim benim öğrencilik yıllarımla orta ve yaşlı kuşak arasındaki görüş düşünce ve ufuk farklılığıyla bugün kü gençlik ile orta ve yaşlı kuşak görüş farklılığının aynı olduğudur.Yıllar önce bizlerde bu mücadeleyi verdik.Bizler orta kuşak olduk ama geçmişi unuttuk.Sözlerim beldemiz insanlarının genel görünüşünün aktarılışıdır.Elbettde bizlerden yararalanacaksınız.Sizleri aydın birey olarak görüyor.Yararlanacağınız kaynakları bulacağınızdan eminim.Saygı ve sevgi temenni kimseyi kırgın olmadığınızıda biliyorum. Kırgınlık amacınızı zayıflatır.Doğrular tartışılarak konuşarak bulunur.

Aranızda chatleşmek elbettde olacak karşı değilim.Sitenin zenginleşmesi için neler yapılabilir.Hangi konular işlenebilir.Ne yapabiliriz de genöleri site vasıtası ile kaynaştırabiliriz?Bu fikirlerin ortaya atılması yarar var görüşündeyim.

Sevgili Suatcığım,

Eğitimci olarak arzum beldemizdeki gençlerin eğitim seviyelerini irdelemek alınan mesajlardan kendimize büyüklerimize pay çıkarmak bazı gerçekleri gözler önüne sermektir.Elbetde Türkiye'nin genel eğitim seviyesini sorunlarını başarısızlığın nedenlerini biliyorum.Umutsuzluğa kapılmadan bugünkü eğitim sisteminde yüksek tahsil yapmış gençlerimizn sayısını nasıl artırabiliriz?Üniversite gençliği olrak bir araya gelerek geriden gelen gençliğe bu yönde yardımcı olup lokomotif görevi yapamazmısınız?

Şunu belirtiyim gençliğimizin tahsili tahsilsiz liseli üniversiteli gibi gruplara ayrılmasına karşıyım.Fakat yönlendirecek,yönetecek bir lokomotif grubun olması gerekir.Sizlere her konuda her konuda yardıma hazırım

Sevgili Gökhancığım,

Hedef ve ilkelerinizi okudum.Çok teşekkür ederim.Bazı sorularla sizlere mesaj vermemizi dikkate alın.
      Yapılacak çok şeyler var beyin cimlastiği yaparak konuşarak tartışarak bir  araya gelerek amaçlara ulaşılacağına inanıyorum.Başarılar dilerim

SEVGİLERLE
                                                                                                                    KADİR AKSU

4 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.