Dökülüyoruz !

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Milli Egitim Bakanliginin Müfredati dogrultusunda aldigimiz Standart Ünüversite öncesi egitim (ilk ve orta egitim) bitiminde neden iki kelime ingilizce, almanca yada fransizcayi bir araya getiripte konusamiyoruz  ?
      Yoksa konusabiliyormuyuz ? :(

lubimaya
      Anahtar yönetici

Tamamiyle haklısın abi katılıyorum.
      Yanlız bu durum diğer derslerede ssıçramak üzere :-
      Görev yaptığım ilköğretim okulunda çocuklarda bir isteksizlik , bıkkınlık gözlemliyorum.
      Dil öğrenme konusu ise yıllardır bir türlü çözülemiyor.
      Diğer dersler gibi öğrenme gerektirmediği daha fazla çaba sarf etmemiz ve bunu yaşamımıza sokamadığımızdan dolayı öğrenme gerçekleşmiyor kanısındayım.İngilizce öğretmenlerinin sürekli yakındıkları konuda bu olsa gerek her dersin öğretmeninin yaptığı veryansın gibi.
      Öğrenciler evde ders tekrarı yapmıyor.
      Sadece öğretmenin vermiş olduğu bilgiyle yetiniyor.
      Yeni yönetmelikle artık sözlü notu kaldırıldı.
      Öğrenciye sözlü notu yerine performans ödevi veriliyor.Bir konu belirlicek her ders öğretmeni her öğrenci için.Öğrencde araştırıp kagıda belgeye dökecek.Bu birden fazlada olabiliyor.
      Başarısız olanlar tekrar alabiliyor ve oratalama ne kadar aldıysa bulunarak hesaplanıyor.
      Dil öğrenimi için BT (Bilişim Teknelojileri) odalarını yeteri kadar kullanmadığımız düşüncesindeyim.
      Her iki öğrenciye bilgisayarlı ders verebiliyoruz artık.Fakat internete girmek için kullanıyoruz.
      Bunu daha yapıcı yapmak için oturup kitap gibi sunumlar hazırlanmalı bunlarla desteklenmeli ders.
      Şuanda bunu yapmaya çalışan bir öğretmen aşırı zaman harcamalı.Belli programlar bilemli falan filan.
      Projeksiyon sıklıkla kullanılırsa şekiller yada sesli öğrenim sağlanabilir.
      Bunlar için biraz daha zaman var sanırım.Çünkü daha yeni yeni okullarımıza bilgisayarlar giriyor :'(

Levent KIYAN
      Katılımcı

Aslinda ögrenicileri nasil MOTIVE edebiliz? sorusuna yaniz bulabilirsek ( ki düsününce niye bulmiyalim?, okadar egitim almis yurtdas mevcut), isimiz yari yariya kolaylasir !

Zannedersem dogru insani dogru yerde görevlendiremiyoruz ve bircok sikintida burdan kaynaklanmakda! Ise alirken, kisinin bilgi donanimina degilde akraba, parti, para v.s… donanimina bakiliyor !

lubimaya
      Anahtar yönetici

Ise alirken, kisinin bilgi donanimina degilde akraba, parti, para v.s… donanimina bakiliyor !

bu kısasların olduğunu sanmıyorum abi pek.kpss sınavına göre yerleştiriliyor millet.

MOTİVASYON konusuna katılıyorum.Çocukları motive edemiyoruz.
      öncelikle motive olmaya hazırlık olması gerek oda evden çıkmadan sağlanmalı.
      Çocuk oflaya puflaya okula geliyorsa siz ne derece motive edebilirsiniz?

Eren
      Ziyaretçi

abi peki çocuk çok istekli bir şekilde okula geliyorsa we öğretmende bir sorun warsa o ne olacak …

mesela bizde bir öğretmen war hojanın dersinde uyumak istiyorumya da dışarı çıkmak istiyorum ya da ne bilim derse girmek istemiyorum…

ama başka bir hojamız war o hojanın dersi 24 saat olsa 24 saat dinlerim !!! ( yok be abarttım )

ama sizin dediğinizede katılıyorum…   

İNSANIN İÇİNDEN GELMESİ LAZIM !!!

gurkansinel
      Katılımcı

standart türk öğrencisi ;

sadece sınavdan yüksek not almak için çalışır ki bu çalışmada sınavın bir en fazla iki gün öncesine denk gelir… Lise ve üniversite ortamında sadece bir kaç kişi not tutar o notlar sınıfın ortak malıdır. Dersler, azap saatleri gibidir , hemen geçmesi içi uyumak dahil brçok yöntem uygulanır ; cep telefonuyla uğraşmak , muhabbet etmek , pencereden dışarı bakmak , bulmaca çözmek…

Ya sınavdan sonra ya da okuldan sonra?? elde var rakamla:0 yazıyla :”sıfır”
      bence öğrenciler derste aktif olmalı , dersi öğretmen anlatmamalı , sadece ayrıntılıarı öğretmen vermeli , gerisini öğrenciler araştırmalı ve uygulamalı olarak anlatmalıdırlar. Okullarımızda herşey pratikte anlatılıyor , hücreyi öğrencilerimiz 1. hamur kağıttan inceliyor…

Ya öğretmenler? ne kadar yararlı olabiliyorlar öğrencilere?Ne kadar denetleniyorlar? Müfettişler okula gelirken neden bize haber veriyolar  ??  ???  ??…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Bravo Gurkan SINEL;
      dogru bir tani, liseyi bitiripte Ünüversiteye giremiyen milyonlarca insanin neden bir ise yaramadigi sorusunun cevabi, koydugun Taniyla cok güzel örtüsmekte.
      Gerci Ünüversite de bitirmek günümüzde yeterli degil, donanimli olmak arti bir deger olmanin yanisira sosyal olmaninda olmazsa olmazi konumunda!

Levent KIYAN
      Katılımcı

Ise alirken, kisinin bilgi donanimina degilde akraba, parti, para v.s… donanimina bakiliyor !

derken , üst yönetici kadrosunu kasdetmistim, gerci onun altida bir sekilde zincirleme seklinde gelmekde ama …

bu kısasların olduğunu sanmıyorum abi pek.kpss sınavına göre yerleştiriliyor millet

diyorsunuz ama suna inaninki Adli Tip raporuna bile hile karistiktan sonra, o kpss ve diger sinavlardada istiyen istedigi FIRILDAGI döndürür, kimsenin süphesi olmasin !

gurkansinel
      Katılımcı

bi de şu önyargı binlerce genci yaktı ; meslek lisesine giden öğrenciler genelde tembel haylaz işe yaramayacak öğrencilerdir , düz liseye gidenler ise çalışkandır… Ben bile düz liseye gitmeden önce bu kanıdaydım… Ama üniversiteyi kazanamasaydım yaşıtlarımdan meslek lisesinden mezun olmuşlarla aramdaki farkı görecektim…

Öğrencileri mesleki olarak yönlendirmemiz lazım… Ağaç yaşken eğilir ama biz öss ile artık kurumaya başlamış dallara şekil vermeye çalışıoruz… MESLEK LİSESİNE GİTMEK APTALLIK DEĞİLDİR!!! diye haykırıyorum  ;D üniversiteyi kazanamadınız diyelim , düz lise öğrencisi için : hayatı biter çünkü hiçbir özelliği olmayan sıradan bir insan , meslek lisesinden mezun olan birisi için; mesleği elinde pek bi sorun yok çalışıp hayatını kazanabilir…

Levent KIYAN
      Katılımcı

Sunuda ilave etmek isterim;

genelde tüm Türkiye bir hedefe kilitlenmistir (basta, ana babalar, cevre, akraba v.s.. )

* ___ ögrenciler ilk hedefiniz  Ü N I V E R S I T E ! *

ünüversiteye giren adam, girmiyen LANETLI (Fazlalik, Cüzzamli), ise yaramaz, ver manavin yanina HIYAR satsin ! anlayisi hakim.

Bunu bilen ögrencilerde habire etrafini mutlu etmek icin (zavalli kendi icin bisey istiyorsa NAMERT !) ders calisip, laik olma gayretinde, kendi istek ve özlemlerini, eger orda da

karismazlarsa (rahat birakirlarsa) AHIRET de gerceklestirecek.

Onun icin diyorumki,

Kahrolsun bu düzen :P  ( ulaa ayni kominst slogani gibi oldu  :D :D :D )

9 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.