Doktora Tezi

15 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

Degerli katilimcilar, sizlere * Doktora Tezi * kivaminda bir tartisma zemini hazirlamak istiyorum. Soracagim soruya cevap verirken, dikkat etmenizi istedigim en önemli husus; hic bir seyin etkisinde kalmadan KENDI hür görüsünüzü dile getirmeniz. Tartismaya acmak istedigim soru su:

_ neler, Insanlari aptal yapar ?

erkan şinel
      Katılımcı

düşünmeden konuşmak insanları aptal yapar…

ERTEKİN
      Katılımcı

Dogmalar insanı aptal olmaya iten sebeblerden biridir.İnsan kendine verilen hazır şeylerle yetinmemeli ve ezberletilen ve tartışılmayan her şeyin yanlış olabileceğini bilmeli.
      Okuduğumuz,duyduğumuz görüp kokladığımız her şeyi analitik kriterlerle beynimizin imbiğinden geçirmeli ve sorgulamadan kabul edilen her şeyin bizi başka yanlışlara götüreceğini bilmeliyiz.

Yine bilmeliyiz ki beyin kullanılmadıkça ve zorlanmadıkça gelişme gösteremez ve bizim ezbere yaptığımız her şey beynimizi tembelliğe iten ve bizi sirkteki (sirkteki diyorum doğadaki değil) hayvanlardan farksız hale getiren birer canlı haline getirecektir.

Bu konuda daha yazılabilecek çok şey var,daha sonra tekrar konuya katılacağımı bildirerek konuyu açmak için soruyu yerlerini değiştirerek tekrar sormak istiyorum.

Aptallar insanlar,nelerl yapar?

Saygılarımla

inanç şinel
      Katılımcı

ÖNYARGILARLA VE NASIL KONUSULACAGINI BİLMEDEN HAREKET ETMEK İNSANI APTAL YAPAR.

melek
      Katılımcı

Hayat bazen insanı monotonlukla öyle bocalar bırakır ki

Levent KIYAN
      Katılımcı

Sizlere yönelttigim sorunun cevabi ile verdiginiz cevaplar arasindaki aci, tahmin edemiyeceginiz kadar genis, umdugum cevabi veren yada aciyi daraltan olursa, alnindan öpecegim !!!

Saygilarimla

gurkansinel
      Katılımcı

o zaman hepimiz biraz aptalız  ;) zaten biraz aptal olmayan insan toplum içinde pek barınamaz, çünkü her kurala uymak zorundasınız toplum içinde, kuralları pek yargılayamazsınız , yargılarsanız dışlanırsınız. bu sürüye dahil olmak için ya biraz aptal olacaksınız , yada aptal taklidi yapacaksınız.

Levent KIYAN
      Katılımcı

Iyi güzel de, lokmayi agzindan cikarip, adini koy sunun !!!
      Alnindan öpmeye az kaldi ( gerci, Sibel Canin öpücügünü tercih edersiniz ama.. )

admin
      Anahtar yönetici

fenomenspekturumu :D sanırım ::)

Levent KIYAN
      Katılımcı

yanlis sanmissin, hakkettigin tepkiyi verirdim ama, mos mor olursun diye vazgectim!

gurkansinel
      Katılımcı

gereken tepkiyi vermemekte , söylenmesi gerekenleri bazı tabular yüzünden söyleyemekte…

admin
      Anahtar yönetici

konunun derinlemesine incelenmesi gerekir yada bu çok bilimsel bir konu bundan ben anlamam.
      insan bilimcisi varsa böyle bişeye ihtiyaç duyarız.aslında bunu demek isterdim.ancak çok gereksiz bir konu olarak görüyorum.böyle bir tez ancak almanyada olur heralde.ben sadece konuya yorumumu yaptım.
      herkes özgürdür cevab hakkı konusunda.sadece yukarıda yazdığım cevabı uygun gördüm.
      ister kızın ister fıttırın ;) ancak burda yazılanlar konusunda size cevap verebilirim.
      mosmor olucak bir durum göremedim.
      arkadaşlar hemen size kızgınlıklarını belirtmişler.onların verdiği tepkiyi mazur görün.
      lafı fazla uzatmaya gerek yok.birde şuan da konuşmuş oldugunuz alanda en yetkili isme bu tür ithamlarda bulunmanız size zarar verir.onun için daha saygılı yaklaşımınızı bekliyorum.
      size yapılmış bir hakaret olmadığını belirterek sözlerimi noktalıyorum.

ERTEKİN
      Katılımcı

Sorunlardan kaçmak ,sorular ve soruların cevaplarından kaçmak insanları aptal yapar . Levent Kıyan'ın yapmaya çalıştığı şey bireysel çıkarımlar yapabileceğimiz genel bir konuyu tartışmaya açarak bu konuda kendi düşüncelerini ve bizimkileri bir potada birleştirerek zenginleştirmekdi sanırım.
          Levent Kıyan'ın bilgisi ve tecrubeleri ,yaş ortalaması oldukça düşük olan bizim sitemizde bu ve benzeri konuları tartışmaya açmak ve söyleyeceklerini söylemek  bir katkı ve önemli bir paylaşım olduğunu düşünüyorum.Biri yirmili yaşlarda 3 çocuk babası olarak zamanını ve düşüncelerini eşit bir şekilde hiçbir baskı oluşturmadan bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.

Genelde onun düzeyinde ve yaşındaki kişilerin gençlerle sadece nasihat düzeyinde iletişim kurduğunu düşünürsek gençlerle tartışma düzeyinde iletişim kurması hem bizi değerli kılacak hemde özgür ve koşulsuz salt aklın önemli olduğu farklı açılar ortaya çıkacaktır.

Tabiki Levent Kıyan ın uzun yıllar Almanyada yaşamış biri olarak Türkiye ve Türkiyedeki inanlarla ilgili yanılgıları ve önyargıları olacaktır ve tabi ki bizimde almanyada yaşamış birinin fikirlerinde bize hitap etmeyen tarzımız olmayan bir çok şey bulup tepki göstereceğiz.

Burada önemli olan  hepimizin bir ortam içerisinde gerek ironi  yaparak gerek tüm şiddetimizle tartışarak,gerek karşılıklı gülerek zaman zaman karşılıklı yanlış anlamak sureti ile kalbimizi kırarak aynı ortamda iletişim kurmaya kararlı olmamızdır.zira elimizdeki en büyük değer bu kararlılık olacaktır.Sitemizin kuruluş amacı ve misyonunun bir parçasıda zaten budur.

NE ZAMAN Kİ YESİLYURT.ORG DE İNSANLAR  BİRLERİNE SERT VE TELAFİ EDİLMEZ YARALAR AÇARAK BİRBİRLERİNDEN UZAKLAŞIRLAR işte o zaman İNSANLARI APTAL YAPAN ŞEYLER İÇİN BAŞKALARINA DOKTORA TEZİ KONUSU OLURUZ

SAYGILARIMLA

Levent KIYAN
      Katılımcı

Cocuklari kandirmanin yollari oldugu gibi yetiskin insanlari da kandirmanin, sürü haline getirmenin hatta Aptallastirmanin metotlari yüzyillardanberi uygulanmakta, dikkat buyurun, UYGULANMAKTA !!! Önemli olan insanlarin beyin (mantik) direncidir (yerine göre,egitim dahi yeterli olmamaktadir). Aptallastirilmis kisiler, kitleler hatta toplumlar, aptallastirildiginin farkinda olmazlar, gecmiste ve günümüzde dünyanin bir cok yerinde örneklerine sikca rastlanmaktadir (yasanmis ve yasanmakta olan felaketlerin kaynagi ). Sizinle paylasmak istedigim buydu, yani  _ hangi medotlar yada neler insanlari aptallastirir ? Burada amac birilerine gönderme yapma yada alaya alma olmayip, dere yerine Okyanuslara dalip evrenle kucaklasmak yeni yerler kesfetmek idi.
      Isterseniz okyanusa dalip evrenle kucaklasiriz, isterseniz sig dereden cikmayip yüzer gibi yapariz.

Saygi ve Sevgilerimle
      Levent KIYAN
      26.09.2006

Levent KIYAN
      Katılımcı

Calistigim firmada temizlik görevlisi olan 2 cocuk annesi türk bayan, -Neler insani aptal yapar ? sorusuna verdigi cevabi sizlerle paylasmak istiyorum. Bayanin 3 dakikada verdigi 3 yanit söyle:

1- Evlilik
      2- Cocuk sahibi olmak
      3- Futbol

28.10.2006  Kiel

lubimaya
      Anahtar yönetici

hergün neden bu dünyadayım sorusunu kendine sormayan insan aptallığa sürüklenir…

15 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.