CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      PINAR AKSU
      Katılımcı

Evet arkadaşlar çoğumuzunda bildiği gibi 14 Nisan 2007 günü Ankara'da benzeri pek görülmemiş bir yürüyüş düzenlendi..
        Adı Cumhuriyet Yürüyüşü..

Bu konudaki görüşlerinizi bizimle paylaşın, sizce etkili olurmu hükümet bu olaydan nasıl etkilenir..

Evet buyrun..

erkan şinel
      Katılımcı

hiçbir şekilde etkilenmez hükümet.
      Bugün AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhuriyet Mitingiyle ilgili olarak herkesin mesajı aldığını belirterek, ''Çok samimiyetle söyleyeyim;Eğer AK Parti, böyle bir şeyi organize etmiş olsa, biz birkaç milyon insanı, bunun 10 katı insanı buraya toplayabiliriz'' dedi.

devamı….
        ''Ne diyor; 'Seçmeyin, yapamazsınız, seçtirmeyiz' diyor. Kim seçecek bunu? Sokaktaki insan seçmeyecek ki…Parlamentodaki milletin temsilcileri seçecek. Bu, müdahale değil de nedir? Millet iradesine, Parlamento iradesine müdahale değil de nedir yani? Bunun başka türlü anlaşılır veya okunuş şekli var mı?'' Bir gazetecinin, ''Orada belli bir kişiyi seçmeyin deniyor'' demesi üzerine, ''Mantığı zorlamayın'' diyen Fatsa, ''Seçimle alakalı yasal, anayasal bir engel var mı ya da bu ismin cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde bir engel var mı?'' diye sordu.

sokaktaki insan dediği biz. Yani Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. vatandaşların müdahalesinden korkuyor sayın vekilim. terörist olmadığın müddetçe mantık zorlanıyor sanırım.

Sokaktaki insan seçmeyecek ki…Parlamentodaki milletin temsilcileri seçecek.
      “”””””Bu, müdahale değil de nedir? Millet iradesine, Parlamento iradesine müdahale değil de nedir yani?””””””

lubimaya
      Anahtar yönetici

Şimdi arkadaşlar bu tür eylemlere gülüp geçiyorum.
      İşimize gelince demokrasi kavramını bırakalım artık.
      Madem ülkeni bu kadar seviyosun seçimde git oyunu kullan, Vergisini kaçıranı ispiyonla,
      Hırsızlık yapana göz yumma.Bu ülkede bişeylerin değişmesini istiyorsak doğru yerlerde doğru şekilde hakkımızı aramalıyız.Siyasete karışması kesinlikle yasak olan üniversiteler bugün siyaset yaparak meydanlara insanları döküyor.
      Olacak iş değil.Darbe zamanına geri dönmemiz isteniliyor.Sağ sol karışıklığı isteniyo ama bu mümkün olmaz.
      Çünkü o günün düşüncesi yok artık Türk gencinde.
      Meclisi halk seçti (yani biz) bu yürüyüş niye ; meclisi protesto! (yani halkı)
      kendi kendini protesto eden bi zihniyet başka bişey değil

ERTEKİN
      Katılımcı

Şimdi arkadaşlar bu tür eylemlere gülüp geçiyorum.

bir milyona yakın insanın yaptığı bir yürüyüş e gülüp geçmek sosyal realiteyi farkedememek demek değilmidir gökhancığım ????

İşimize gelince demokrasi kavramını bırakalım artık.

demokrasi demokrasidir her durumda herkese lazım olabilir her kim ki gidişat tan endişe duyuyorsa ve haklı nedenleri varsa demokratik haklarını kullanmalıdır bu gün işçi canı yanar işçi tepki gösterir yarın  patronun canı yanar patron tepki gösterir …örneğin birkaç olaya tepki göstermedim diye, herhangi bir durumda tepki göstermemi de kimse engelleyemez.

Madem ülkeni bu kadar seviyosun seçimde git oyunu kullan, Vergisini kaçıranı ispiyonla,
      Hırsızlık yapana göz yumma.Bu ülkede bişeylerin değişmesini istiyorsak doğru yerlerde doğru şekilde hakkımızı aramalıyız.

ülkesini seven hem oyunu kullanabilir hem gerektiğinde yollara dökülebilir en demokratik hak budur hatta demokrasinin ta kendiside bu dur…bir şeylerin değişmesini istiyorsak en doğru yer yine bu vatanın sokaklarırıdır …yoksa akp lilerin türban olayında yaptığı gibi doğru yer Arupa Mahkemeleri midir yada amerikalada ki üniversite kürsüleri midir.

Siyasete karışması kesinlikle yasak olan üniversiteler bugün siyaset yaparak meydanlara insanları döküyor.

yukarıda da belirtildiği gibi eğer bir ülke başbakanı bir başka ülkenin üniversitesinde kendi yönettiği ülkede özgürlük olmadığından şikayet edebiliyor ve siyaset yapabiliyorsa demekki üniversitelerde de kabak çiekirdeği değil insan yetişiyor ..hemde yetişkin ,18 yaşını aşmış oy kullanan insanlar…ayrıca bakınız dünya tarihi ve türkiye tarihi ..üniversiteler siyasetin şah damarı  hızla atan nabzı olmuştur ve olmalıdır çünkü siyaset de bilimsel olarak okutulan bir olgudur…

Olacak iş değil.Darbe zamanına geri dönmemiz isteniliyor.Sağ sol karışıklığı isteniyo ama bu mümkün olmaz.
      Çünkü o günün düşüncesi yok artık Türk gencinde.

Aslında tam tersi ..halk ortak değerler  ve hassasiyetler konusunda (sağcısı solcusu dincisi ..vs  ) bir araya gelip ortak demokratik tepki gösterebiliyor ve yönetimler de bunu anlayabiliyorsa o ülkede artık darbe olması söz konusu değildir.

Meclisi halk seçti (yani biz) bu yürüyüş niye ; meclisi protesto! (yani halkı)
      kendi kendini protesto eden bi zihniyet başka bişey değil

insanlar seçimlerinin esiri olamaz…eğer olsaydı kendilerine eş seçmiş milyonlarca dayak yiyen kadın boşanmamalı … patrondan kazık yesede hiç kimse iş değiştirmemeli….
      dolayısı ile sen kocanı sana dayak atsın diye seçmiyorsun şikayetçi olduğundada kimse sana sen seçtin evlendin işte imzan seni boşayamayız demiyor.

kişi evlilik kurumuna bağlı ama kocasından yediği dayaktan şikayetçi oluyorsa kendi kendiyle de çelişmez…

Ne dersin gökhancım?????????

lubimaya
      Anahtar yönetici

Ertekin abi yazımı baştan aşağı cümle cümle cevaplamışsın kendi fikrine göre.
      Saygı duyuyorum böyle düşünmene.Ben yazına cevap niteliğinde değil ortadan konuşmayı tercih ediyorum.
      Sonuç olarak bazı gerçekler var onlara bakmak gerek.Hep kötü yanlarını görmek kolaydır.
      Kendimizin hariç herşeyin kötü yanını rahatlıkla bulabiliriz.
      Önemli nokta iyi yanları görebilmektir.
      Aha bi gerçek…T.C. tarihinin en iyi rakamları.
      Bu rakamlara kim gelse onuda savunurum.AKP ye nasip olmuş olmamış farketmez birileri artık bu ülke için bişeyler yapsın.
      58362.jpg
      Kaynak
      Yorumsuz…

Keza AKP nin sürekli karşısında olan YÖK.
      Bugüne kadar Türkiye için ne yapmıştır?Sadece kendi fikirlerinde insan yetiştirmeye çalışmaktan başka?
      Üniverisite sorunu bugün gitgide büyüyen yara.
      Bu YÖK le mi çözecez bu sorunu?Niye bunlar görülmedi daha öncedende şimdi sorun oluyor?
      Rejim kaygısı varmış güya insanlar yürüyor.
      Olabilir onlarda vardır bende yoktur.Buda çok normal.
      Yabancı sermaye ülkede baya aktif (karşıyım sonuna kadar) peki bunlar rejim tehditi olan ülkede dururlar mı?

Yürüyüşü dikkate almam gerekiyomuş benim öyle bi kaygım yokki rejim gidiyor die neden alayım?
      Yürümelerini hoş görebilirim.Ama yarında başkaları yürürse sizde aynı şekilde kale almazsınız.
      Bu ülkenin Askeri zaten gerekeni yapıyor.Merak etmemek gerekir.Atatürk'ün yolundan sapma olursa zaten onlar müdahale edecektir.Hee ben şuna hayır demiyorum.Ben bu hükümeti begenmiyorum politikasını bilmemnesini…Yürürüm.Ok yürü…
      Ama sen bu ülkede rejim tehlikesi var dersende güler geçerim ;D

sakssu
      Katılımcı

Yürüyüş etkili olmuş ve gerekli yerlere bir mesaj vermiştir. Bununla beraber, yeni dönemdeki yaklaşan cm. başk. aday olma sürecinde olacakları değiştireceğini hiç sanmam. Ama yeni seçimde, yeni hükümet gelirse o zaman durum değişebilir..

Yukarıdaki ekonomik veriler biraz aldatıcı. Yabancı sermaye girişi, doğrudan yatırım rakamları var. Genelde yabancı sermaye zaten kurulmuş sanayi ve hizmet tesislerini, bankaları satın alıyor. Özelleştirmeden gelir elde ediliyor, ama artık satacak bir şey de kalmıyor. Satmak için sıra hazinenin arazilerine vb gelecek, sonrasında da bir şey kalmayacak. Aslında öncesine göre iyi de olsa, mutlak olarak çok çok iyi değil..

erkan şinel
      Katılımcı

Şükrü KIZILOT
      skizilot@yaklasim.com

Mart bütçesini Telekom dopingi kurtardı

BÜTÇE ile ilgili sonuçları izliyor musunuz?

2006 yılının tamamı için, 4 milyar YTL olarak açıklanan “Bütçe açığı”, 2007’nin daha Ocak ayında, 6 milyar YTL olmuştu.

Açık Şubat ayında da devam etmiş ve bu aya ilişkin 2 milyar YTL ile birlikte, toplam açık 8 milyar YTL’ye ulaşmıştı. Böylelikle 2006 yılı açığının iki katı bir bütçe açığı, ilk iki ayda ortaya çıkmıştı

Bu gelişmeler, 2006 bütçesi ile ilgili daha önce yaptığımız yorumları da doğruluyordu.

Herkes, “Bakalım Mart 2007’de ne olacak?” diye merak ederken Mart ayı içinde bir gelişme oldu. Türk Telekom, 2010 yılına kadar ödeyeceği 4,3 milyar dolarlık borç ödemesini öne aldı ve Mart ayında, 5 milyar 842 milyon YTL olarak ödedi. Böyle olunca, Mart ayı bütçesi, 1 milyar YTL açık verme yerine, 4.8 milyar YTL fazla verdi. Sonuçta, ilk üç ayın bütçe açığı da 3,3 milyar YTL’ye indi.

2007 yılının açıklanan bütçe sonuçları, 2006 yılı ile kıyaslamalı olarak, tabloda gösterilmiştir.

OLAĞAN GELİR DEĞİL

Telekom hisse satış geliri “olağan bir bütçe geliri” değil. Bir defalık gelir. Düşünün, bir şirket arsasını 4 milyon YTL’ye satıyor ve bunun da tamamını gelir kabul edip, “şirketimizin bu ayki kazancı arttı” diye açıklıyor. İşte öyle bir şey.

Nitekim, IMF tanımlı “faiz dışı fazla” hesabında bu gelirler göz önüne alınmıyor.

BAZI GÖSTERGELER

A- Harcamalar :

Tablonun incelenmesinden de fark edileceği gibi, 2007 yılının ilk üç ayında, 2006’nın aynı dönemine göre, harcamalarda yüzde 25,6 artış olmuş. Özellikle faiz ödemelerindeki yüzde 41.5’lik artış ile yeşil kart ödemeleri dikkati çekiyor. Yeşil kart için 2007’de 800 milyon YTL ödenek ayrıldığı halde, ilk üç ayda 1.1 milyar YTL’lik harcama yapıldı. Bunda, daha önce dikkati çektiğimiz 2006’da yapılmayan ödemelerin de etkisi var. Harcamalardaki artış oranı, 2007 hedefi olan yüzde 16,9’un üzerinde. IMF’nin de baskısıyla, önümüzdeki dönemde, bazı harcamalarda kısıntı yoluna gidilebilir.

B- Gelirler :

Gelirlerde, yıllık hedefin üzerinde bir artış sözkonusu. Ancak, bu artış ağırlıklı olarak, Telekom hisse satış gelirinden kaynaklanıyor. Vergi gelirlerindeki yüzde 8,6’lık artış ise, yıllık hedef olan yüzde 15’in gerisinde.

C- Bütçe Açığı:

Yukarıda da açıkladığımız gibi, bütçe açığı Mart 2007’de gerilemiş gözüküyor. Ancak gerileme, olağan dışı bir gelir olan Telekom hisse satış gelirinden kaynaklanıyor.

D- Faiz Dışı Fazla :

Geçen yılın çok gerisinde seyreden faiz dışı fazla, Mart ayında tamamı tahsil edilen Telekom hisse satış geliri nedeniyle, bir anda 12,6 milyar YTL’ye fırladı.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu fazlalık IMF tanımlı faiz dışı fazlanın hesabında göz önüne alınmıyor. Telekom hisse satış geliri göz önüne alınmadığında, faiz dışı fazla tutarı, yarıya iniyor, bütçe açığı da 9 milyar YTL’ye çıkıyor. Bu da bütçe performansının, geçen yılın ilk üç ayından çok daha kötü olduğunu gösteriyor.

Görüldüğü gibi, Mart 2007 Bütçesi, Telekom dopingi ile makyajlanmış bir bütçe.

[hr]
      buda AKP'nin sunduğu bütçe. rakamlara ve gelir kalemlerine dikkat ederseniz ne kadar aldatmaca olduğunu görürsünüz.  yapılan özelleştirmeler devletin bir kereye mahsus gelir kalemlerine yazılıyor. Sn. Şükrü Kızılot'un verdiği arsa örneğinde olduğu gibi. yaplan SSK ve Bağkur (sözde) aflarında da aynısı olmuş hazinenin gelirlerine aktarılmıştır. halbu ki gelir SSK ve Bağkur'un geliridir.

verdiğin rakamlarda ihracat ve ithalat kalemlerinde ki fark dahada açılmıştır.
      2002 yılında fark 15,50 iken 2006 yılında 32,50 olmuştur. senin ihracatın yaptığın ithalata bağlıdır. döviz gelirin az ama döviz giderin fazla. buda döviz rezervlerini etkilemektedir.

doğrudan yabancı sermaye senin borsanda % 70'e sahip ve ona göre faiz alıp gidiyor.

Ankara Ticaret Odası Raporu

http://www.atonet.org.tr/yeni/files/_files/MEDYA_ILISKILERI/files/aylik_ekonomik_rapormart2007.pdf

ERTEKİN
      Katılımcı

anapın ilk döneminde de türkiyede ekonomik olarak pek çok gelişme yaşandı ancak ekonomi gelişirken bazı insanlar( prensler)türedi ekonomiden daha hızlı gelişim gösterdş devlet talan edildi.yolsuzluklarrın ardı arkası kesilmedi…
      kısaca ekonomik olarak gelişmek önemli bir şey ama her şey değil..kaldıki türkiyenin göbeğinden bağımlı olduğu en büyük konu ekonomisidir.zaten bize pek çok şey ekonomi sopasıyla dayatılmıyormu…ulusal bağımsızlığımızı ekonomik dalkasvukluğa feda mı edelim….
      eğer edelim diyorsak hiç uğraşmayalım en çok parayı veren ülkenin bayrağını çekelim göndere herkes rahat etsin….bunu en iyi yapabilecek kişi de şu an iktidardayken (Tüccar başbakan) kaçırmayalım bu fırsatı açık arttırmayla yada kurbanlık usulu pazarlık yaparak en iyi fiyatı verene verelim memleketi ne dersiniz????

inanç şinel
      Katılımcı

Saygı duyuyorum böyle düşünmene.Ben yazına cevap niteliğinde değil ortadan konuşmayı tercih ediyorum.
      Sonuç olarak bazı gerçekler var onlara bakmak gerek.Hep kötü yanlarını görmek kolaydır.
      Bu rakamlara kim gelse onuda savunurum.AKP ye nasip olmuş olmamış farketmez birileri artık bu ülke için bişeyler yapsın.
      58362.jpg
      Kaynak
      Yorumsuz…

Bugüne kadar Türkiye için ne yapmıştır?Sadece kendi fikirlerinde insan yetiştirmeye çalışmaktan başka?
      Bu YÖK le mi çözecez bu sorunu?Niye bunlar görülmedi daha öncedende şimdi sorun oluyor?
      Yabancı sermaye ülkede baya aktif (karşıyım sonuna kadar) peki bunlar rejim tehditi olan ülkede dururlar mı?

Yürüyüşü dikkate almam gerekiyomuş benim öyle bi kaygım yokki rejim gidiyor die neden alayım?
      Yürümelerini hoş görebilirim.Ama yarında başkaları yürürse sizde aynı şekilde kale almazsınız.
      Bu ülkenin Askeri zaten gerekeni yapıyor.Merak etmemek gerekir.Atatürk'ün yolundan sapma olursa zaten onlar müdahale edecektir.Hee ben şuna hayır demiyorum.Ben bu hükümeti begenmiyorum politikasını bilmemnesini…Yürürüm.Ok yürü…

Admin hoca bu ülkede ekonomi öyle gazete kagıtlarında anlatıldıgı gibi çok iyi çok güzel değil maalesef ,
      T.C. tarihinin en iyi rakamları Atatürk devrinde Tam Bağımsız ekonomi politikaları ile yakalandı ; sıfır borçla 10 yılda yapılan büyük zirai ve sanayi devrim.Hersey sıfırdan yapıldı yani , ama su anki ekonomik durum cok farklı.Yazdıgın O rakamlara bir de inanabilsek yaşayabilsek o rakamları tam süper olacak ama nerdee  :)

bu rakamlarla değil akp mhp de gelse ben Savunmam admin hocam zira sürdürülebilir olmayan ve sıcak paraya bağlı sanal büyüme bu memleketi FELAKETE götürecek en BÜYÜK BOMBADIR.Neden dersen üretemediğin sürece yabancı sermayeye mahkum olursun ve Ödeyemeyeceğin Borç yükünün altında ezilirsin.dün tüpraş, bugun telekom ,yarın milli piyango sata sata sata vatanın en güzide en mesire yerleri onları da sat sat sat ,sonra ?

Ne olacak sonra ? sonrası yok çünkü sonu da yok.AKP bu ülkede 2002 seçimlerinde İMF yi ülkeden kovmak ve işsizliği azaltmak vaadiyle oy istedi bu milletten ve böyle oy aldı ama iktidara gelince ne dediyse tam tersini yaptı.2002 de AKP yi iktidar yapan halk bunun için oy verdi bunlara.

Ayrıca yürüyüşü sadece rejim tehlikesi algılaması gibi dar bir çerçeveye oturtan da yanlı medya olmustur.Zira yürüyüşün en önemli özelliği TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN ORTAK ARZUNUN VE BİLİNCİN varlıgıdır.

Yürüyüşte her yer Türk bayraklarıyla doluydu dikkat ederseniz,amaç esasen bu ülkenin temel degerlerine sahip çıkmaktır ama bunu satılmış medya anlatmadı tabii , bırakın anlatmayı HRANT DİNK'in cinayetini 8 saat canlı yayın yaparak veren tv kanalları ,1 milyon insanın ANKARANIN GÖBEGİNDE  bu demokratik tepkisini biryerlerden tırstığı için canlı yayınlamadı,yayınlayamadı maalesef,bu Türk basının unutulamayacak bir ayıbıdır !!!!

Aslında AKP ve yaptıkları hakkında yazacak cok sey var ama sorun Zihniyette bitiyor,o yuzden bugun AKP, dun Derviş lavugunu bu ülkeye getiren DSP,Liberalleşmek adına ülkedeki Halk içinde gelir dağılımda makasların açılmasına sebep olan ve adaleti bitiren Özallı ANAP  HEPSİ AYNI.

olay sudur ; AKP nin sonuc olarak diğerlerinin yaptıgını fazlasıyla yapması ama ben onlardan farklıyım ekonomi süper cart curt deyip ortada dolanmasııı  ,, ne farklısı yahuuuu millet kan aglıyorrr kannn.

Neyse olayı cok dagıtmıyayım  :)

Ertekin abi önerine katılıyorum ya fırsat varken satalım toptan kurtulalım yada sonuna kadar savunalım

inanç şinel
      Katılımcı

Öyle büyüdük ki aklınız durur…

“Uyusun da büyüsün” ekonomisinin son verileri açıklandı… Tarafsız medya, vatandaşın doğru bilgi alması için, bu verilerin olumlu ve olumsuz taraflarını “objektif ölçülerle” yansıttı sayfalarına.
      Manzara şu…

İHRACAT DOLUDİZGİN GİDİYOR, MART'TA TARİHİ BİR REKOR DAHA KIRDIK
      ithalat da rekor kırdı.

İŞTE İSTİKRAR BEREKETİ TÜRKİYE EKONOMİSİ 5 YILDA 2'YE KATLANDI
      borcumuz da 2'ye katlandı.

BÜYÜME TAVANA VURDU EKONOMİMİZİ 400 MİLYAR DOLARLIK DEVLER LİGİNE ÇIKARMAYI BAŞARDIK
      iç tüketim dibe vurdu, satışlar yüzde 40 azaldı.

GELİR DAĞILIMI DÜZELDİ FAKİRLİK AZALDI ZENGİNLER KAYBETTİ
      japonya'da 24, bizde 26 dolar milyarderi var; kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 78 arttı.

BU AY YÜKSEK ÇIKACAK DİYENLER YİNE YANILDI MART ENFLASYONUMUZ SADECE BİNDE 9 ÇIKTI
      geçen ay 4 lira olan sivri biber, bu ay 6 lira.

KİŞİ BAŞINA MİLLİ GELİR 300 DOLAR YÜKSELDİ 5.500 DOLARA DAYANDI
      Rahmi Koç ile senin maaşı topluyorsun, sonra 2'ye bölüyorsun, çıkan rakam senin “kişi başına düşen milli gelir.”

yılmaz özdil, Sabah gazetesi

PINAR AKSU
      Katılımcı

:)

58362.jpg
      Kaynak
      Yorumsuz…

Admin hoca bu ülkede ekonomi öyle gazete kagıtlarında anlatıldıgı gibi çok iyi çok güzel değil maalesef ,
      T.C. tarihinin en iyi rakamları Atatürk devrinde Tam Bağımsız ekonomi politikaları ile yakalandı ; sıfır borçla 10 yılda yapılan büyük zirai ve sanayi devrim.Hersey sıfırdan yapıldı yani , ama su anki ekonomik durum cok farklı.Yazdıgın O rakamlara bir de inanabilsek yaşayabilsek o rakamları tam süper olacak ama nerdee  :)

bu rakamlarla değil akp mhp de gelse ben Savunmam admin hocam zira sürdürülebilir olmayan ve sıcak paraya bağlı sanal büyüme bu memleketi FELAKETE götürecek en BÜYÜK BOMBADIR.Neden dersen üretemediğin sürece yabancı sermayeye mahkum olursun ve Ödeyemeyeceğin Borç yükünün altında ezilirsin.dün tüpraş, bugun telekom ,yarın milli piyango sata sata sata vatanın en güzide en mesire yerleri onları da sat sat sat ,sonra ?

Ne olacak sonra ? sonrası yok çünkü sonu da yok.AKP bu ülkede 2002 seçimlerinde İMF yi ülkeden kovmak ve işsizliği azaltmak vaadiyle oy istedi bu milletten ve böyle oy aldı ama iktidara gelince ne dediyse tam tersini yaptı.2002 de AKP yi iktidar yapan halk bunun için oy verdi bunlara.

Ayrıca yürüyüşü sadece rejim tehlikesi algılaması gibi dar bir çerçeveye oturtan da yanlı medya olmustur.Zira yürüyüşün en önemli özelliği TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE İÇİN ORTAK ARZUNUN VE BİLİNCİN varlıgıdır.

Yürüyüşte her yer Türk bayraklarıyla doluydu dikkat ederseniz,amaç esasen bu ülkenin temel degerlerine sahip çıkmaktır ama bunu satılmış medya anlatmadı tabii , bırakın anlatmayı HRANT DİNK'in cinayetini 8 saat canlı yayın yaparak veren tv kanalları ,1 milyon insanın ANKARANIN GÖBEGİNDE  bu demokratik tepkisini biryerlerden tırstığı için canlı yayınlamadı,yayınlayamadı maalesef,bu Türk basının unutulamayacak bir ayıbıdır !!!!

Aslında AKP ve yaptıkları hakkında yazacak cok sey var ama sorun Zihniyette bitiyor,o yuzden bugun AKP, dun Derviş lavugunu bu ülkeye getiren DSP,Liberalleşmek adına ülkedeki Halk içinde gelir dağılımda makasların açılmasına sebep olan ve adaleti bitiren Özallı ANAP  HEPSİ AYNI.

olay sudur ; AKP nin sonuc olarak diğerlerinin yaptıgını fazlasıyla yapması ama ben onlardan farklıyım ekonomi süper cart curt deyip ortada dolanmasııı  ,, ne farklısı yahuuuu millet kan aglıyorrr kannn.

Neyse olayı cok dagıtmıyayım  :)

Ertekin abi önerine katılıyorum ya fırsat varken satalım toptan kurtulalım yada sonuna kadar savunalım

Erkancım burdan devam edelim

sakssu
      Katılımcı

Pınar yukarıdaki yazıyı inanç yazmış, yanlışlıkla erkan ın kullanıcı adıyla. Bende alıntıyı düzeltip, erkan ın adıyla yazılanı silmiştim. Sanırım sen silinen yerden alıntı yapmışsın. Yazarı inanç mutlu, erkan değil, bilgin olsun..

Eren Kıyan
      Ziyaretçi

ben bu yürüyüşün ne kadar doğru , ne kadar yanlış olduğunu bilmiyorum ama bu yürüyüşten sonra heralde başbakanımız recep tayip erdoğan cumhurbaşkanlığına adaylığını koymaz diye düşünüyorum…
                        eğer tam tersi bir durum olursa yani başbakanımız recep tayip erdoğan cumhurbaşkanlığına adaylığını koyarsa çok büyük bir ihtimalle , ( kısa sürelide olsa )halkın tepkisine yol açacak diye düşünüyorum…

baris_ericok
      Katılımcı

Arkadaşlar bu yürüyüş tabiki etkili olmuştur.

Ama bundan sonra yapılacak yürüyüşler işin ciddiyetini ortadan kaldırır diye düşünüyorum.

inanç şinel
      Katılımcı

bence tam tersi arkadaslar ; yapılacak her yürüyüş , yapılacak her demokratik tepki işin ciddiyetine katkı saglar ve halkın kararlılıgını ortaya koyma adına herkesin dikkatini çeker.

Yarın Çağlayan da buluşmak dileğiyle ;

Ağlayan olma Çağlayan ol…

Saydılar…

Kaç oy çıktı?

361.

Kaç kişi var diyorlar?

368.

İki iki daha beş gibi bi şey.

Neyse… Ankara'da olan biteni yazan çok olur bugün… Hep aynı mevzu, sıkılırız… Gelin ben size, Adana'da yaşanan bir başka sayım olayını anlatayım.

Gene dün.
      Hacı Ahmet Özeltürkay Camisi'nin imamı, kapının önüne kumbara benzeri bir kutu koydu
      Neden?
      Cuma namazına gelen hayırsever vatandaşlarımız camiye bağışta bulunsunlar diye…
      Bulundular.
      Hayır dua aldılar.
      Namaz bitti.
      Kutuyu açtılar.
      Saydılar…
      Ve, rezalet ortaya çıktı.
      Bir tane 100 liralık banknot…
      Bir tane de 50 liralık…
      Sahteydi.
      Evet, sahte.

Özde değil…
      Sözde bağış yani…

Ama rezalet, sadece bu değil.
      Devamı var…
      Çünkü, bir sahtekâr 100 liralık sahte banknotu verip, “10 lira bağışta bulunmak istiyorum” demiş ve 90 lirayı alıp, gitmişti…
      Bir sahtekâr da, 50 liralık sahte banknotu verip, “5 lira bağışta bulunmak istiyorum” demiş ve 45 lirayı alıp, gitmişti.
      Böylece, 150 lira bağış topladığını zanneden cami, 135 lira içeri girmişti… Hem de, üstüne hayır dua ederek!

Vaziyetimiz budur ahali.
      Eskiden camiye gelen vatandaşlarımızı binbir yalanla dolandırıyorlardı… Şimdi, direkt camiyi dolandırıyorlar.

Bu gidiş, iyi gidiş değil.
      “Dur” demek gerekiyor.
      Mutlaka.

Sen de “dur” demek istiyorsan… Elini taşın altına koy.
      Ağlayan olma…
      Çağlayan ol.
      Yarın, saat 13.00…
      İstanbul Çağlayan Meydanı.
      Bayrağını al, gel kardeşim…
      Bayrağını al, gel.
      Saya saya bitiremesinler.

yılmaz özdil

ERTEKİN
      Katılımcı

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/6444915.asp?gid=200

'Abdullah Gül, o sözleri söyledi'   

Emre KIZILKAYA / DIŞ HABERLER

Abdullah Gül’ün, Refah Partisi’nin genel başkan yardımcısı olduğu 1995 yılında, The Guardian Gazetesi’ne verdiği tartışmalı röportajı yapan İngiliz gazeteci, Hürriyet’e konuştu: “Gül, ‘Laik devleti yıkacağız’ demedi, fakat inkar etse de, ‘cumhuriyet döneminin sonu gelmiştir’ ifadesini aynen kullandı.”

Gül: Guardian Gazetesi'ni tekzip ettim

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian’ın Türkiye muhabiri olarak çalıştığı dönemde, Abdullah Gül ile yaptığı röportaj yeniden gündeme gelen İngiliz muhabir Jonathan Rugman, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, haberin arkasında durdu.

Rugman’ın 27 Kasım 1995 tarihinde yayınlanan ve ertesi gün Türk basınına da yansıyan röportajında, o dönemde Refah Partisi’nin genel başkan yardımcısı olan Gül, laik sisteme ve cumhuriyete meydan okuyordu.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül, cumhurbaşkanı adaylığının ardından yeniden gündeme getirilen 12 yıl önceki bu röportajdaki ifadeleri yalanmıştı. Gül, dün akşam TRT1’deki söyleşi sırasında da bunu yeniden yalanladı.

“Türk İslamcıları iktidarı hedefliyor” başlıklı röportajda, “Refah Partisi’nin yaklaşan erken seçimlerde ‘yeşil devrim’ yapmaya hazırlandığını” yazan muhabir Jonathan Rugman, yıllar sonra haberinin arkasında durdu.

YIKMAK DEĞİL DEĞİŞTİRMEK

Şu anda İngiliz Channel 4 televizyonunun diplomasi muhabiri olarak çalışan Rugman, bu röportajın yeniden gündeme getirildiğinden haberdar olduğunu söyledi. Çeviri hatası yapılmamasının önemli olduğunu kaydeden Rugman, “Örneğin Sayın Gül, ‘laik devleti yıkacağız’ değil, ‘Laik sistemi değiştireceğiz’ ifadesini kullanmıştı” diye konuştu.

Buna karşın Rugman, haberinde yer alan ve Gül tarafından sarfedilen şu sözlerin kelime kelime doğru olduğunu ve şimdi inkar edilse bile kayıtlarının kendisinde bulunduğunu iddia etti:

Abdullah Gül'ün Cumhuriyet ile ilgili sözleri:
      “Bu cumhuriyet döneminin sonudur. Ankara nüfusunun yüzde 60’ı gecekondularda yaşıyorsa, laik sistem iflas etmiş demektir ve biz kesinlikle onu değiştirmek istiyoruz.”

Ne güzel uyuyorduk kim uyandırdı bizi de bu değişitirme olayını farkettik ?????

Yorum Sayısı 3 / 41      Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
      Diğer Yorumlar 

SILENT PATRIOT ('silentpatriot' tüm yorumları) 02/05/2007 – 13:35

BU ISTE BIR GARIPLIK VAR HEM YIKMAK ISTIYOR, HEM DE BASINA GECMEK!!!!!!!!!! HIMMM……ILGINC

mete kurt ('raskolnikof1984' tüm yorumları) 02/05/2007 – 13:24

gercekler pesinizi birakmayacak Sn. Gul

özkan karaca ('gercegin-sesi' tüm yorumları) 02/05/2007 – 13:22

yanlış okumadım değilmi cumhuriyet döneminin sonu gelmiştir demiş..

ERTEKİN
      Katılımcı
16 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.