çember bana oyuncak olarak yada cocukluğuma ait hiçbirşey hatırlatmıyor. Belki hiç oynamadığım için yada daha farklı oyuncakla büyüdüğüm için, küçükken hem plastik bebekleri hemde kendi başımıza ürettiğimiz oyuncakları hatırlıyorum, ama babamın anlattığı oyuncaklar tel arabalar çok daha farklı geliyor. onlar biraz daha fazla imkansızlıklar içinde oyuncak yaratmışlar kendilerine, bizse kısıtlı imkanlarla hem satınalınan oyuncakları hemde kendi kendimize oyun ettiğimiz şeylerle büyümüşüz. şimdiki çocuklar çok daha farklı büyüyüyorlar, sokakta oyun oynayan çocuk sayısı gitgide azalıyor, akşam olunca annemle 5 dk nın pazarlığını yapardık eve girmemek için, şimdiki çocuklar akşama kadar evde oturabiliyorlar, hatırlıyorumda annemi kızdırdığımız zamanlarda izin vermezdi sokağa çıkmamıza sadece yani bu cezaydı bizim için.
Ama yazmadan geçemiycem çember kelimesi nerde geçse aklıma hep YENİ TÜRKÜ nün söylediği şarkı geliyor. çemberin bana hatırlattığı tek şey bu, pek çocukluğuma denk gelmiyor paylaşmak istedim.
YA DIŞINDASINDIR ÇEMBERİN YADA İÇİNDE YER ALACAKSIN
KENDİN İÇİNDEYKEN KAFAN DIŞINDAYSA
ÇARESİ YOK KARDEŞİM
HER AKŞAM BÖYLE İÇİP KEDERLENİP, MUTSUZ OLACAKSIN
MEYHANE MASALARINDA KAHROLACAKSIN