BENI ÖPMEYIN !

• Bu konu 5 yanıt içerir, 4 izleyen vardır ve en son 18 yıl 5 ay önce saksu tarafından güncellenmiştir.
5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Yazar
    Yazılar
      Levent KIYAN
      Katılımcı

60 li 70 li yillarda Anneler, sevimli yavrularinin boynuna (gögsüne)

1) __ beni öpme !

2) __ beni Oksama !

3) __ bana Seker verme !

v.s……..

seklinde uyari yazilari asarlardi, ki cocuklara o sekil davranilsin diye. Gelin bizde Citayi yükseltip hayal gücümüzü devreye sokalim.
      Farzedinki tüm insanlar boynunda böyle, kisa ve öz uyari Yazisi tasimak zorunda, Siz boynunuza hangi yaziyi asardiniz ?

ilknur
      Katılımcı

özellikle düğünlere gittiğim zamanlarda GÖRÜCÜYE ÇIKMADIM yazmak isterim
      düğünlere hep oğullarına kız bakan anneler geliyor, sonra biri yavaşça annenin kulağına senin kız nişanlımı diyiveriyor yada seni bakışlarıyla didik didik ediyorlar :)

Levent KIYAN
      Katılımcı

Görüsünüzü paylastiginiz icin cok cok TESEKKÜR ederim, beni bilgi sahibi yaptiniz, bilmiyordum !

yasemin
      Katılımcı

ben mesela cikolata istiyorum yazardim
      neden diye sormayin cünkü ben size söyliyim :)
      cikolata hastaligim vardir
      :D :D :D :D

Levent KIYAN
      Katılımcı

bilhassa Markete girerken su yaziyi boynuma asmak isterdim;

* __ bana AMCA deme ! *

esnaf genelde, bayan müsteriye ya ABLA yada TEYZE, erkek müsteriye de  ABI yada AMCA diye hitab ederler, müsterinin yasi, kendisinden kücük dahi olsa !

__ buyrun Hanfendi, __ buyrun Beyfendi,  __ buyrun efendim v. s. dese, bir yerimi eksilir ?

saksu
      Ziyaretçi

Bana ABİ deme..

Geçen sene Eminönü Mısır çarşısı çıkışındak işportacıların birinden, bir ik ufak şey alıyorum.
      İhtiyar amca var 60-70 larında, beyaz saçlı, beyaz sakallı, biraz temiz giyinse herkes ona HACIm diyecek neyse.
      Tuttu bana 2 dakika da abi şöyle, abi böyle, 3-5 defa konuşuyor. İnsanı biraz da sinir ediyor, :) karşındaki senin yaşınn yarısı, artık ya ayıp ya da komik.

Bir de pazarda rastaladım üç beş defa, aslında çok yaşlı olmayan, sebze meyve satan esnaftan 8-10 yaş büyük olan kadınlar kızıyor kendilerine “ANA, ANNE” denmesine. Kimisi BEN SENİN NERDEN ANNEN OLUYORUM diyor, kimisi de, BEN O KADAR YAŞLI MIYIM diye kızıyor. :)

Ben de birde küçükken, hiç tanımdığım uzaktan-vb yakınların, şu kim, sen şunu tanıyor musun denmesini istemezdim. Çünkü cevabı belli olan şeyi sormak gibi bir şey oluyor. Bir ik kez tanıma-tanıtma olmadan hatırlamanın kolay olmadığı besbelli…

5 yanıt dizini görüntüleniyor
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.